0487-745003

Blog #016: Nieuwe medewerkers opleiden.. zo doe je dat!

13 juli 2022 \ Professionele Ontwikkeling \ door Shanna van Rossum

Nieuwe medewerkers opleiden.. zo doe je dat! In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog. Hierbij de zestiende blog “Nieuwe medewerkers opleiden.. zo doe je dat!”, van Loes den Biesen Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe medewerker aangenomen! Maar hoe leid je je medewerker op? Je krijgt maar één keer de kans om een goede.. Meer lezen

Nieuwe medewerkers opleiden.. zo doe je dat!

In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog. Hierbij de zestiende blog “Nieuwe medewerkers opleiden.. zo doe je dat!”, van Loes den Biesen

  • Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe medewerker aangenomen! Maar hoe leid je je medewerker op? Je krijgt maar één keer de kans om een goede eerste indruk af te geven. Een goed inwerktraject moet niet worden onderschat. Iedere medewerker is anders, dankzij goede training kan je iedereen, ook zonder (retail)ervaring opleiden tot een medewerker die je bedrijf nodig heeft.

   Wat heeft je nieuwe medewerker nodig?

  • Welke vaardigheden en/of kennis wil je je nieuwe medewerker bijbrengen voor een succesvolle start binnen de retail? Weet jouw medewerker al hoe hij een klant het beste te woord kan staan? Of heeft jouw nieuwe medewerker marketingkennis nodig, omdat hij/zij aan de slag gaat met de sociale media? En ook belangrijk: waar wil de medewerker zichzelf verder in ontwikkelen?

   Bepaal de basiskennis van je nieuwe medewerker door samen in gesprek te gaan, kijk naar werkervaring uit het verleden maar ook naar de behoefte voor in de toekomst. Op deze manier kun je medewerkers stimuleren het beste uit zichzelf te halen en daarnaast bij te dragen aan het succes van de organisatie.

   Zoek bijpassende trainingen

  • In de INretailacademy vind je een ruim opleidingsaanbod voor medewerkers. Speciaal voor INretail leden worden deze trainingen gratis of tegen een sterk gereduceerde prijs aangeboden. Je kunt per onderwerp kijken welke trainingen er worden aangeboden bij de verschillende partneropleiders, zoals Van Kraaij Educatie en Detex Opleidingen. Je kunt kiezen tussen fysieke cursussen, maar ook e-learnings.

   Vliegende start in de winkel

   Heeft jouw winkelmedewerker nog geen winkelervaring? Geef hem/haar dan een vliegende start met de training Verkoop en Hospitality van Van Kraaij Educatie in samenwerking met Detex Opleidingen. Na de training Verkoop en Hospitality kan jouw nieuwe medewerker verkooptechnieken toepassen waarmee je de kans vergroot op het positief afsluiten van een verkoop.

   Zorg voor een goede aansluiting op de praktijk

  • Zorg naast een goede opleiding ook voor goede aansluiting op de praktijk. Uiteindelijk moet je nieuwe medewerker de opgedane kennis toepassen in jouw bedrijf. Goede begeleiding is daarbij essentieel.

   Succes met het opleiden van jouw nieuwe medewerker!

  • Bekijk hier ons cursusaanbod
Verkooptraining
Geschreven door

Shanna van Rossum

Gerelateerde berichten
Gerelateerd aanbod
Deel dit bericht

Blijf up-to-date met
onze nieuwsbrief!