0487-745003

Blog #014: De voordelen van een e-learning

23 mei 2022 \ Hobby en Vrije Tijd \ door Shanna van Rossum

De voordelen van een e-learning “De voordelen van een e-learning” de veertiende blog en dit keer van Shanna van Rossum – van Breukelen, onze vaste medewerker op kantoor: Content Creator. Oh ja en ik controleer en publiceer ook de blogs ;-). In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied. De voordelen van.. Meer lezen

De voordelen van een e-learning

De voordelen van een e-learning” de veertiende blog en dit keer van Shanna van Rossum – van Breukelen, onze vaste medewerker op kantoor: Content Creator. Oh ja en ik controleer en publiceer ook de blogs ;-). In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied.

De voordelen van een e-learning

Heb jij wel eens nagedacht om een e-learning te gaan volgen? Wat houdt je tegen en waarom zou je het wel doen? Een e-learning kun jij volgen op een moment dat het jou uitkomt. Op je vrije dag, in het weekend of lekker ’s avonds op de bank. Het voelt minder als een verplichting omdat je er niets voor hoeft te verzetten. Je kunt hem op je eigen tempo volgen en is iets niet helemaal duidelijk? Dan volg je de module gewoon nog een keer. Een e-learning kost over het algemeen dan ook minder tijd dan een klassikale cursus omdat je zelf het tempo kan bepalen.

Als er voordelen zijn, zijn er dan ook nadelen?

Omdat je een e-learning in je eigen omgeving op jouw gekozen tijdstip kunt volgen is het ook wat lastiger om er echt voor te gaan zitten. Het voelt misschien te vrijblijvend. Ook kun je natuurlijk gewoon de toets vragen opzoeken wanneer je bezig bent en dit kan in een klassikale cursus natuurlijk niet. Maar wie heb je daarmee? Alleen jezelf. Want op deze manier kost het én tijd, én je steekt er iets van op. Dus niet doen. Kies een rustig moment uit wanneer je geen huishouden hebt liggen wat op je staat te wachten of gezinsleden die jou af kunnen leiden.

De geschiedenis en ontwikkelingen van de e-learnings

De term ‘e-learning’ is voor het eerst gebruikt in 1999 door het bedrijf CBT Systems. Sindsdien is de betekenis ervan niet veranderd, aangezien het nog steeds gaat om een manier van leren die plaatsvindt via het internet of op afstand. Door de jaren heen zijn  de e-learnings en de e-learning platformen wel verder ontwikkeld. Is het niet alleen maar de kwaliteit van bijvoorbeeld een video opname en de bewerking ervan, dan is het wel de kwaliteit van een website en dus e-learning platform. Het ziet er steek gelikter uit en er zijn weinig hobbels op de weg. Natuurlijk kan altijd je internet uitvallen of een server vastlopen, maar dit hoeft niet altijd aan het e-learningplatform zelf te liggen maar dit kan ook onderdeel zijn van jouw internetsnelheid thuis. Uit onze eigen ervaring onder usertesten zelf is gebleken dat het enthousiasme van de prestator van de (video) e-learning voldoende is. Wanneer een docent de stof niet enthousiast kan overbrengen, verliezen we onze aandacht sneller. Zo proberen wij onze eigen e-learnings continu te verbeteren en controleren wij alle e-learnings op kwaliteit. We hebben zelfs een uitgebreide handleiding voor docenten die zij als leidraad kunnen gebruiken bij het opzetten van een e-learning.

Conclusie

Uit meer dan 300 studies van 1991 tot 2005 is gebleken dat met een e-learning leerresultaten worden bereikt die vergelijkbaar zijn met die van traditionele methoden. Dit geldt voor instructievormen die betrekking hebben op kennis, vaardigheden en gedrag. E-learning is dus een volwaardig alternatief voor contactonderwijs. (Bron: https://link.springer.com/article/10.1007/BF03081798)

Dus waarom zou je er niet aan beginnen? Zijn de voordelen van een e-learning duidelijk genoeg om jou over te halen een e-learning te volgen? Van Kraaij Educatie biedt meer dan 20 verschillende e-learnings aan en er komen er nog meer bij.

Geschreven door

Shanna van Rossum

Gerelateerde berichten
Gerelateerd aanbod
Deel dit bericht

Blijf op de hoogte