0487-745003

Individuele studiebegeleiding

Individuele studiebegeleiding

Individuele begeleiding

Om de studievaardigheden van de leerlingen te verbeteren bieden wij individuele studiebegeleiding aan. De leerling gaat één op één aan de slag met een bijlesgever om zo het “leren leren” beter onder de knie te krijgen.

Er zijn veel leerlingen die moeite hebben met het plannen en organiseren van het schoolwerk maar ook met de aanpak van het leren. Bijvoorbeeld: “Op welke manier kan ik het beste leren voor die toets?” of “Hoe maak ik nu een goede samenvatting?” Dat noemen wij de studievaardigheden.

Bij een individuele studiebegeleiding moet je denken aan het werken met de agenda, planningen maken en daardoor overzicht houden, maar ook het maken van een samenvatting, het leren van grote stukken tekst of juist het leren van woordjes. Door middel van onze individuele studiebegeleiding hopen wij de leerlingen van de middelbare school op weg te helpen zodat zij daar de rest van hun schoolperiode profijt van hebben.

Waarom begeleiding?

1. Inschrijven

Schrijf je in via ons platform.
Heb je liever dat wij het doen? Neem dan telefonisch contact op. Wij helpen je graag verder.

2. Op zoek

Wij gaan op zoek naar jouw bijlesgever. Jouw bijlesgever wordt geselecteerd op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften.

3. Let's go

Je begint met jouw eerste bijles. Ons streven is om jou binnen twee weken te koppelen aan een geschikte bijlesgever.

4. Jouw mening telt

Alleen met jouw mening kunnen wij ons verder ontwikkelen. Geef je feedback via onze enquête.

Tarieven studiebegeleiding

Junior

21,- per uur
  •  
  • Verzorgd door enthousiaste studenten
  • Jaarlijks €15,00 bemiddelingskosten

Senior

29,- per uur
  •  
  • Verzorgd door ervaren bijlesgevers, zowel studenten als afgestudeerden
  • Jaarlijks €15,00 bemiddelingskosten

Professional

37,- per uur
  •  
  • Voor leerlingen die extra zorg behoeven of juist verdieping willen.
  • Ook voor HBO- en WO-studenten
  • Jaarlijks €15,00 bemiddelingskosten
Mijn dochter is nu meer bezig met het 'leren leren', en dit geeft haar net dat extra beetje zelfvertrouwen!
Kees

Veelgestelde vragen

Dit is met name bedoeld voor leerlingen van de middelbare school. Leerlingen van alle niveaus kunnen deze begeleiding volgen. Elke leerling krijgt persoonlijke studietips en adviezen.

Wij adviseren met regelmaat individuele studiebegeleiding te volgen, gemiddeld 1 uur per week. Dit omdat hierbij het beste resultaat zichtbaar wordt.

Na verloop van tijd, wanneer de leerling steeds handiger wordt in het maken van planningen en weet hoe hij/zij moet leren, is het mogelijk om dit, indien gewenst, langzaam af te bouwen.

Een junior bijlesgever is een student op een hbo of universitaire opleiding, hij/zij volgt een studie in de vakgebieden waarin zij bijles geven of is zelf altijd erg goed geweest in de vakgebieden waarin hij/zij bijles geeft. Een junior bijlesgever is in een enkel geval een scholier uit 6 vwo.

Een senior studiebegeleider is bijna of net afgestudeerd van zijn/haar hbo of universitaire opleiding. Mocht de senior bijlesgever nog niet zijn afgestudeerd dan is hij/zij een uitblinker in bepaalde vakgebieden waardoor deze is doorgestroomd tot senior bijlesgever.

Een professional studiebegeleider is iemand die dagelijks begeleidingen geeft in zijn/haar werkgebied, heeft veel ervaring en heeft één of meerdere opleidingen afgerond.

De meeste begeleidingen vinden plaats in De Bogerd te Druten. Daarnaast is het ook mogelijk om de bijlessen aan huis te laten plaatsvinden of online te volgen via o.a. Microsoft Teams of Skype. In overleg met de bijlesgever kunnen jullie dit onderling afstemmen. Let op: een bijlesgever kan om reiskostenvergoeding vragen. De reiskostenvergoeding bedraagt 19 eurocent per kilometer.

Daarnaast stem je met de bijlesgever de tijden af waarop de individuele studiebegeleiding plaatsvindt. Denk hierbij met name aan middagen, (vroege) avonden en de zaterdagen.

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.