Individuele (studie)begeleiding

Er zijn veel leerlingen die moeite hebben met het plannen en organiseren van het schoolwerk maar ook met de aanpak van het leren. Bijvoorbeeld: “Op welke manier kan ik het beste leren voor die toets?” of “Hoe maak ik nu een goede samenvatting?” Dat noemen wij de studievaardigheden.

Om de studievaardigheden van de leerlingen te verbeteren bieden wij individuele studiebegeleiding aan. De leerling gaat één op één aan de slag met een bijlesgever om zo het “leren leren” beter onder de knie te krijgen.

Bij een individuele studiebegeleiding moet je denken aan het werken met de agenda, planningen maken en daardoor overzicht houden, maar ook het maken van een samenvatting, het leren van grote stukken tekst of juist het leren van woordjes. Door middel van onze individuele studiebegeleiding hopen wij de leerlingen van de middelbare school op weg te helpen zodat zij daar de rest van hun schoolperiode profijt van hebben.

Waarom Studiebegeleiding?

Voor wie?

Wat onze klanten van ons vinden

“Mijn dochter is nu meer bezig met het 'leren leren', en dit geeft haar net dat extra beetje zelfvertrouwen!”

Kees

Tarieven

Hoe werkt het?

bijles_begeleiding_icon_11

Neem contact op

Heb je interesse in onze individuele studiebegeleiding? Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0487-745003 of door een e-mail naar sanne@vankraaijeducatie.nl te sturen. Aan de hand van jullie wensen gaan we verder aan de slag.

bijles_begeleiding_icon_22

Inschrijven

Online inschrijven kan via ons platform. Heb je liever dat wij de inschrijving voor je regelen, neem dan telefonisch contact met ons op! We bespreken graag samen met jou je wensen en mogelijkheden en kunnen direct je vragen beantwoorden. Er is altijd een vast contactpersoon, dit is Sanne Peters coördinator Studiebegeleiding. Mocht Sanne er niet zijn, dan zullen de andere collega’s jullie graag te woord staan!

bijles_bijles_stap_23

Wij gaan op zoek

Zodra wij de inschrijving hebben ontvangen, gaan wij aan de slag om een geschikte studiebegeleider te vinden. De leerling kan zijn of haar gewenste dagen en tijden doorgeven. Daar proberen wij zoveel mogelijk rekening mee te houden.

bijles_begeleiding_icon_34

Let's go!

De leerling gaat starten met de individuele studiebegeleiding. Via BijlesPortal kan de voortgang van je zoon of dochter worden ingezien. Hierin wordt kort beschreven wat er tijdens de begeleiding is behandeld. Na een aantal weken zal Sanne contact met je opnemen om de individuele studiebegeleiding te evalueren. Je kunt dan aangeven wat er eventueel moet worden bijgesteld aan de bijlessen. Mochten er eerder vragen of opmerkingen zijn, dan mag je natuurlijk altijd contact met Sanne opnemen.

Liever even langskomen op d'n Bogerd?
Je bent van harte welkom!

Veel gestelde vragen

1Voor wie is de individuele studiebegeleiding?
Dit is met name bedoeld voor leerlingen van de middelbare school. Leerlingen van alle niveaus kunnen deze begeleiding volgen. Elke leerling krijgt persoonlijke studietips en adviezen.
2Wat is jullie advies betreffende de frequentie van individuele studiebegeleiding?
Wij adviseren met regelmaat individuele studiebegeleiding te volgen, gemiddeld 1 uur per week. Dit omdat hierbij het beste resultaat zichtbaar wordt.

Na verloop van tijd, wanneer de leerling steeds handiger wordt in het maken van planningen en weet hoe hij/zij moet leren, is het mogelijk om dit, indien gewenst, langzaam af te bouwen.
1Wat zijn de verschillen tussen een junior/senior/professional studiebegeleider?
Een junior bijlesgever is een student op een hbo of universitaire opleiding, hij/zij volgt een studie in de vakgebieden waarin zij bijles geven of is zelf altijd erg goed geweest in de vakgebieden waarin hij/zij bijles geeft. Een junior bijlesgever is in een enkel geval een scholier uit 6 vwo.

Een senior studiebegeleider is bijna of net afgestudeerd van zijn/haar hbo of universitaire opleiding. Mocht de senior bijlesgever nog niet zijn afgestudeerd dan is hij/zij een uitblinker in bepaalde vakgebieden waardoor deze is doorgestroomd tot senior bijlesgever.

Een professional studiebegeleider is iemand die dagelijks begeleidingen geeft in zijn/haar werkgebied, heeft veel ervaring en heeft één of meerdere opleidingen afgerond.
2Waar en wanneer vindt de studiebegeleiding plaats?
De meeste begeleidingen vinden plaats in D’n Bogerd te Druten. Daarnaast is het ook mogelijk om de bijlessen aan huis te laten plaatsvinden of online te volgen via o.a. Microsoft Teams of Skype. In overleg met de bijlesgever kunnen jullie dit onderling afstemmen. Let op: een bijlesgever kan om reiskostenvergoeding vragen. De reiskostenvergoeding bedraagt 19 eurocent per kilometer.

Daarnaast stem je met de bijlesgever de tijden af waarop de individuele studiebegeleiding plaatsvindt. Denk hierbij met name aan middagen, (vroege) avonden en de zaterdagen.
Top
Van Kraaij Educatie