0487-745003

Subsidies

Lees meer over Tel Mee Met Taal,
de SLIM-subsidie en de STAP-subsidie.

Subsidieregelingen

Ook dit jaar is het mogelijk om je te ontwikkelen met gebruik van een subsidie. Jaarlijks zijn er verschillende opties, die passen bij jou als particulier, werkgever of werknemer. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

STAP-budget

Door de STAP subsidie (STimulering ArbeidsmarktPositie) kan jij jaarlijks maximaal €1.000,- inclusief BTW aanvragen bij de overheid om je te verder te ontwikkelen. Het aangevraagde bedrag is een gift wanneer jij een cursus of training bij ons succesvol afrondt.

Per jaar zijn er een aantal aanvraagperiodes zodat het STAP-budget van de overheid niet in één keer vergeven wordt. We adviseren je om, op de eerste dag van een aanvraagperiode, ruim van tevoren in de online wachtrij te gaan staan.

SLIM-subsidie

Soms kun je als MKB-ondernemer hulp gebruiken bij interne arbeidsmarktvraagstukken. Je wilt immers kunnen inspelen op actuele en toekomstige ontwikkelingen in jouw bedrijf en op de markt. Het verbeteren van jouw employability (optimale inzetbaarheid van personeel) is daarom erg belangrijk.

Met de SLIM-subsidie is het mogelijk om kostenneutrale dienstverlening te ontvangen bij bepaalde vraagstukken. We kunnen je bijvoorbeeld helpen bij advies over het doorlichten van je eigen organisatie, passende loopbaan- of ontwikkeltrajecten voor werknemers, ontwikkelmethodes of het bieden van praktijkleerplaatsen binnen jouw organisatie.

Tel Mee Met Taal

Met de subsidieregeling Tel Mee Met Taal worden werkgevers gestimuleerd en ondersteund om de Nederlandse taalbeheersing aan te pakken. Het taalniveau van ruim 1,3 miljoen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar oud ligt namelijk onder het eindniveau van de basisschool.

Door middel van deze subsidie kunnen werkgevers een traject starten voor maximaal 10 werknemers per groep. Er kan gekozen worden tussen een cursus Nederlands NT1, voor mensen met Nederlands als moedertaal of voor een cursus Nederlands NT2, voor mensen met Nederlands als tweede taal.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Heeft u nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.