0487-745003

Bijles

Bijles

Inschrijven voor bijles

Ben jij op zoek naar bijles in een voor jouw moeilijk schoolvak of meerdere schoolvakken? Wil je extra uitleg bij de lastigste opdrachten? Wij regelen een docent die jou kan begeleiden naar meer motivatie, zelfvertrouwen en hogere cijfers!

Tijdens een bijles krijg je de stof van een bepaald vak persoonlijk uitgelegd door een docent of student die de stof optimaal beheerst. In een individuele bijles wordt de leerstof verduidelijkt en herhaald. Je krijgt extra uitleg waar dat nodig is en gaat samen met de docent of student flink oefenen. Je hebt dus veel inspraak in hoe jouw bijlessen eruitzien!

Je kunt bijles krijgen in alle vakken en op alle niveaus: in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en het vervolgonderwijs. Als je de stof beter begrijpt, zal dat je motiveren om naast de bijlessen zelfstandig aan de slag te gaan. Door de heldere uitleg krijg je meer vertrouwen in lastige vakken en sta je steviger in je schoenen bij toetsen en examens.

Sanne Peters

Sanne, coördinator studiebegeleiding

Waarom bijles?

1. Inschrijven

Schrijf je in via ons platform.
Heb je liever dat wij het doen? Neem dan telefonisch contact op. Wij helpen je graag verder.

2. Op zoek

Wij gaan op zoek naar jouw bijlesgever. Jouw bijlesgever wordt geselecteerd op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften.

3. Let's go

Je begint met jouw eerste bijles. Ons streven is om jou binnen twee weken te koppelen aan een geschikte bijlesgever.

4. Jouw mening telt

Alleen met jouw mening kunnen wij ons verder ontwikkelen. Geef je feedback via onze enquête.

Bijles tarieven

Junior

21,- per uur
  •  
  • Verzorgd door enthousiaste studenten
  • Jaarlijks €15,00 bemiddelingskosten

Senior

29,- per uur
  •  
  • Verzorgd door ervaren bijlesgevers, zowel studenten als afgestudeerden
  • Jaarlijks €15,00 bemiddelingskosten

Professional

37,- per uur
  •  
  • Voor leerlingen die extra zorg behoeven of juist verdieping willen.
  • Ook voor HBO- en WO-studenten
  • Jaarlijks €15,00 bemiddelingskosten

Regelmaat en continuïteit

Uit onze ervaring blijkt dat bijlessen veel effectiever zijn als deze een langdurig karakter hebben. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit. Het volgen van één of enkele uurtjes bijles heeft doorgaans minder effect op de studieresultaten. Bij langdurige begeleiding kan er meer bereikt worden: de stof wordt beter bijgehouden en het zelfvertrouwen van de leerlingen groeit.

Om de continuïteit in de begeleiding te stimuleren, werken wij met een minimale afname van vijf lesuren per schooljaar. Deze bijlessen zijn vrij te besteden, maar ons advies is om regelmaat in te bouwen: bijvoorbeeld één keer per week of één keer per twee weken een bijles.

Let op: deze bijlessen komen aan het eind van ieder schooljaar te vervallen indien deze niet zijn opgemaakt voor 1 augustus van dat jaar.

De bijlessen Engels waren erg prettig. Mijn docent gaf goede uitleg over de onderwerpen die ik lastig vond en ze zocht daarbij geschikte oefeningen. De bijlessen hebben mij vertrouwen gegeven. Dat zorgde ervoor dat ik met een goed gevoel de examens inging.
Jannick

Veelgestelde vragen

Wij adviseren met regelmaat bijles te volgen, gemiddeld 1 uur per week. Dit omdat hierbij het beste resultaat zichtbaar wordt.

Een junior bijlesgever is een student op een hbo of universitaire opleiding, hij/zij volgt een studie in de vakgebieden waarin zij bijles geven of is zelf altijd erg goed geweest in de vakgebieden waarin hij/zij bijles geeft. Een junior bijlesgever is in een enkel geval een scholier uit 6 vwo.

Een senior bijlesgever is bijna of net afgestudeerd van zijn/haar hbo of universitaire opleiding. Mocht de senior bijlesgever nog niet zijn afgestudeerd dan is hij/zij een uitblinker in bepaalde vakgebieden.

Een professional bijlesgever is iemand die dagelijks bijlessen en/of cursussen geeft in zijn/haar werkgebied, heeft veel ervaring en heeft één of meerdere opleidingen afgerond. Dit zijn onder andere onze vaste medewerkers.

Dit zijn o.a. de bemiddelingskosten waarvoor de coördinator voor jullie aan de slag gaat om zo snel mogelijk een geschikte bijlesgever te vinden, te evalueren en waar nodig bij te sturen. Daarnaast maken wij als organisatie diverse kosten om alle bijlessen te kunnen organiseren. Deze kosten zijn onafhankelijk van het aantal bijlessen dat je volgt. Daarom hebben we gekozen voor een vast bedrag.

De meeste bijlessen vinden plaats in De Bogerd te Druten. Daarnaast is het mogelijk om de bijlessen aan huis te laten plaatsvinden of online te volgen via o.a. Microsoft Teams of Skype. In overleg met de bijlesgever kunnen jullie dit onderling afstemmen. Let op: een bijlesgever kan om reiskostenvergoeding vragen voor de bijlessen aan huis. De reiskostenvergoeding bedraagt 24 eurocent per kilometer en wordt na overleg op de maandfactuur erbij gezet.

In overleg met de bijlesgever stem je de tijden af waarop de bijlessen plaatsvinden. Denk hierbij met name aan de middagen, (vroege) avonden en de zaterdagen.

Dat kunnen wij zeker, wij adviseren hierin individuele studiebegeleiding. Hierbij gaat een bijlesgever met de leerling aan de slag met het leren leren. Denk hier bijvoorbeeld aan: “Hoe houd ik het overzicht, wanneer moet ik starten met leren voor een toets, hoe pak ik het leren aan, hoe maak ik een samenvatting, etc”. Zie de pagina ‘individuele (studie)begeleiding’ op onze website.

Neem altijd contact op met de coördinator, zij kan je meer vertellen over de mogelijkheden en kan altijd informeren bij haar bijlesgevers of er toch mogelijkheden zijn om jou te kunnen helpen.

Ons advies is om zeker één uur per week een bijles te volgen in het vakgebied waar je minder goed in bent. Wanneer je hier regelmaat in hebt dan zul je eerder positieve resultaten gaan zien dan wanneer je vrijblijvend bijlessen volgt.

Een uur per week is gebruikelijk maar je mag in overleg met de bijlesgever andere afspraken maken om bijvoorbeeld 1,5 uur een bijles te plannen. Je kunt het dus altijd naar eigen wens inplannen.

Begrijpend lezen is ontzettend belangrijk en voor veel van onze leerlingen blijft dat lastig. Begrijpend lezen komt terug bij alle vakgebieden. Het is dus zeker mogelijk dat één van onze bijlesgevers je hierbij ondersteunt en tips geeft.

Wij merken dat bijlessen in de vakanties een stuk rustiger zijn, maak hierover afspraken met je bijlesgever. Heb je vlak na een vakantie een toets dan kan het wenselijk zijn een bijles wel in de vakantie in te plannen. Het mag dus altijd maar het is zeker niet verplicht.

Ons streven is om binnen twee weken een koppeling gemaakt te hebben. Vaak lukt dit wel maar er zijn uitzonderingen. Soms zijn er drukkere perioden in het schooljaar waardoor het soms iets langer op zich laat wachten of omdat bijlesgevers binnen een bepaald vakgebied helemaal vol zitten. Uiteraard word je hier dan van op de hoogte gehouden, we proberen het alsnog zo spoedig mogelijk te regelen. Helaas zijn wij soms ook afhankelijk van anderen waardoor we hopen dat je begrip hebt voor deze situatie.

Ja dit is mogelijk. In goed overleg met de bijlesgever is het mogelijk dat hij/zij kort contact legt met bijvoorbeeld een mentor of vakdocent om samen met de school goed af te stemmen wat wenselijk is voor de leerling.

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag
bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.