Bijles

Ben jij op zoek naar bijles in een voor jouw moeilijk schoolvak of schoolvakken? Wil je extra uitleg bij de lastigste opdrachten? Wij regelen een docent die jou kan begeleiden naar meer motivatie, zelfvertrouwen en hogere cijfers!

Tijdens een bijles krijg je de stof van een bepaald vak persoonlijk uitgelegd door een docent of student die de stof optimaal beheerst. In een individuele bijles wordt de leerstof verduidelijkt en herhaald. Je krijgt extra uitleg waar dat nodig is en gaat samen met de docent of student flink oefenen. Je hebt dus veel inspraak in hoe jouw bijlessen eruitzien! Je kunt bijles krijgen in alle vakken en op alle niveaus: in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en het vervolgonderwijs. Als je de stof beter begrijpt, zal dat je motiveren om naast de bijlessen zelf aan de slag te gaan. Door de heldere uitleg krijg je meer vertrouwen in lastige vakken en sta je steviger in je schoenen bij toetsen en examens.

Uit onze ervaring blijkt dat bijlessen veel effectiever zijn als deze een langdurig karakter hebben. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit: Het volgen van één of enkele uurtjes bijles heeft doorgaans minder effect op de studieresultaten. Bij langdurige begeleiding kan er meer bereikt worden: de stof wordt beter bijgehouden en het zelfvertrouwen van de leerlingen groeit.

Om de continuïteit in de begeleiding te stimuleren, werken wij met een minimale afname van vijf lesuren per schooljaar. Deze bijlessen zijn vrij te besteden, maar ons advies is om regelmaat in te bouwen: bijvoorbeeld één keer per week of één keer per twee weken een bijles.

Let op: deze bijlessen komen aan het eind van ieder schooljaar te vervallen indien deze niet zijn opgemaakt voor 1 augustus van dat jaar.

Daarom bijles

  • Persoonlijk
  • Door o.a. oud leerlingen van Pax Christi College
  • Voor iedereen betaalbaar door onze samenwerking met Stichting Leergeld

Waarom Bijles?

Voor wie?

Wat onze klanten van ons vinden

“Mijn dochter heeft vandaag haar eerste bijles gehad en ik wil jullie echt even laten weten dat jullie een perfecte match hebben kunnen regelen tussen mijn dochter en de bijlesgever! Jullie hebben goed begrepen wat de behoeften van mijn dochter zijn, dus complimenten voor jullie.”

Mevrouw van Oosten

Tarieven

Hoe werkt het?

1

Inschrijven

Online inschrijven kan via ons platform. Heb je liever dat wij de inschrijving voor je regelen, neem dan telefonisch contact met ons op! We bespreken graag samen met jou je wensen en mogelijkheden en kunnen direct je vragen beantwoorden. Er is altijd een vast contactpersoon, dit is Sanne Peters coördinator Studiebegeleiding. Mocht Sanne er niet zijn, dan zullen de andere collega’s jullie graag te woord staan!

bijles_bijles_stap_22

Op zoek

We gaan op zoek naar een geschikte bijlesgever voor jouw zoon of dochter. We kijken naar de woonplaats, de beschikbaarheid, het niveau en de gewenste ervaring. Ons streven is om alles binnen één week te regelen. De bijlesgever neemt vervolgens contact met de ouders/leerling op om een eerste afspraak te maken. We doen onze uiterste best om binnen vijf werkdagen een bijlesgever voor je te regelen.

Heb je haast en wil je extra snel starten?

klik en lees dan verder
Dan zetten we graag een stapje extra voor je en zorgen we dat je binnen één of enkele werkdagen kunt starten. Het tarief voor een zogenaamde spoedbijles bedraagt 35 euro per uur.

bijles_bijles_stap_33

Let's go!

De leerling gaat met de bijlesgever aan de slag tijdens de bijlessen. De bijlesgever en de leerling moeten elkaar leren kennen en de bijlesgever moet er achter komen waar de problemen liggen. Wij adviseren wekelijks een bijles te plannen, zodat er structuur komt in de begeleiding.

bijles_bijles_stap_44

Zie het resultaat

Na een aantal weken zal Sanne contact met je opnemen om de bijlessen te evalueren. Je kunt dan aangeven wat er eventueel moet worden bijgesteld aan de bijlessen. Mochten er eerder vragen of opmerkingen zijn, dan kun je natuurlijk altijd contact met Sanne opnemen.

Liever even telefonisch contact?
Wij helpen je graag.

Veel gestelde vragen

1Wat is jullie advies wat betreft de frequentie van bijlessen?
Wij adviseren met regelmaat bijles te volgen, gemiddeld 1 uur per week. Dit omdat hierbij het beste resultaat zichtbaar wordt.
2Wat zijn de verschillen tussen een junior/senior/professional bijlesgever?

Een junior bijlesgever is een student op een hbo of universitaire opleiding, hij/zij volgt een studie in de vakgebieden waarin zij bijles geven of is zelf altijd erg goed geweest in de vakgebieden waarin hij/zij bijles geeft. Een junior bijlesgever is in een enkel geval een scholier uit 6 vwo.

Een senior bijlesgever is bijna of net afgestudeerd van zijn/haar hbo of universitaire opleiding. Mocht de senior bijlesgever nog niet zijn afgestudeerd dan is hij/zij een uitblinker in bepaalde vakgebieden.

Een professional bijlesgever is iemand die dagelijks bijlessen en/of cursussen geeft in zijn/haar werkgebied, heeft veel ervaring en heeft één of meerdere opleidingen afgerond. Dit zijn onder andere onze vaste medewerkers.

3Waarom betalen we jaarlijks € 15,00 aan bemiddelingskosten?
Dit zijn o.a. de bemiddelingskosten waarvoor de coördinator voor jullie aan de slag gaat om zo snel mogelijk een geschikte bijlesgever te vinden, te evalueren en waar nodig bij te sturen. Daarnaast maken wij als organisatie diverse kosten om alle bijlessen te kunnen organiseren. Deze kosten zijn onafhankelijk van het aantal bijlessen dat je volgt. Daarom hebben we gekozen voor een vast bedrag.
1Waar vinden de bijlessen plaats?
De meeste bijlessen vinden plaats in D’n Bogerd te Druten. Daarnaast is het mogelijk om de bijlessen aan huis te laten plaatsvinden of online te volgen via o.a. Microsoft Teams of Skype. In overleg met de bijlesgever kunnen jullie dit onderling afstemmen. Let op: een bijlesgever kan om reiskostenvergoeding vragen voor de bijlessen aan huis. De reiskostenvergoeding bedraagt 19 eurocent per kilometer en wordt na overleg op de maandfactuur erbij gezet.
2Wanneer vinden de bijlessen plaats?
In overleg met de bijlesgever stem je de tijden af waarop de bijlessen plaatsvinden. Denk hierbij met name aan de middagen, (vroege) avonden en de zaterdagen.
3Mijn zoon/dochter heeft moeite met leren/leren, kunnen jullie hier ondersteuning in bieden?
Dat kunnen wij zeker, wij adviseren hierin individuele studiebegeleiding. Hierbij gaat een bijlesgever met de leerling aan de slag met het leren leren. Denk hier bijvoorbeeld aan: “Hoe houd ik het overzicht, wanneer moet ik starten met leren voor een toets, hoe pak ik het leren aan, hoe maak ik een samenvatting, etc”. Zie de pagina Studiebegeleiding op onze website.
Top
Van Kraaij Educatie