Examentrainingen

Voor alle leerlingen op vmbo, havo en vwo worden door de afdeling Studiebegeleiding van Van Kraaij Educatie examentrainingen georganiseerd. Voor de leerlingen die een vakgebied net niet helemaal overzien, maar ook voor leerlingen die meer zekerheid willen, of die het gewoonweg prettig vinden met een ervaren examentrainer nogmaals naar de stof te kijken. In groepjes van 5 tot 10 personen wordt de examenstof nog eens helemaal helder uitgelegd door de examentrainer. Examentrainingen kunnen ook individueel plaatsvinden, maar dan noemen wij dit een bijles.

De leerstof wordt samengevat, er worden tips gegeven en er wordt uitgebreid geoefend met allerlei (examen)opgaven. De examens van de vorige jaren worden uitgebreid besproken: op die manier leert de leerling waar zijn of haar zwakke punten zitten en waar dus nog aan gewerkt moet worden. Zo gaan de leerlingen met meer zelfvertrouwen de examenperiode in en behalen zij betere resultaten. De ideale voorbereiding op het eindexamen!

Waarom Examentrainingen?

Voor wie?

Wat onze klanten van ons vinden

Door het volgen van deze trainingen heb ik een heel goed overzicht gekregen van wat ik moet leren. Ik heb hele handige tips gekregen van de docenten. De sfeer op d'n Bogerd was ook nog eens helemaal top!

Sophie

63%

 
63% van de examenleerlingen van het Pax Christi College volgde in 2019 examentraining bij ons!

Examentrainingen in alle vakken

De afdeling Studiebegeleiding van Van Kraaij Educatie verzorgt examentrainingen in veel verschillende vakgebieden. Voor onderstaande vakken organiseren wij groepstrainingen. Mocht jouw vak er niet tussen zitten, neem dan contact met ons op voor een training op maat.

145 per vak

  • 5 bijeenkomsten van 2,5 uur (voor) slechts € 11,60 per uur!
  • In D'n Bogerd
  • De ideale voorbereiding op het eindexamen!
  • Jaarlijks €15,00 bemiddelingskosten

Hoe werkt het?

1

Informatieavond

Ook in 2020 organiseren wij een informatieavond voor de examenkandidaten en hun ouders. Op deze avond vertellen we alles wat je moet weten over onze examentrainingen en geven je we 10 gouden tips voor een optimale examenvoorbereiding. Enkele examentrainers komen aan het woord en zullen vertellen hoe een training eruit ziet. Ook oud-leerlingen zullen hun ervaring met je delen. Kortom een leuke en leerzame avond!

2

Inschrijven

Je schrijft je in voor de examentrainingen op de informatieavond of via onze website. Bellen of een e-mail sturen mag natuurlijk ook altijd. De examentrainingen vinden plaats in D’n Bogerd te Druten. Het rooster is medio maart bekend en zal gepubliceerd worden op de website. Vlak voor de start van de trainingen krijg je de laatste informatie toegestuurd.

3

Let's go!

De examentraining bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur per keer tenzij de groep te klein is. Hierover wordt je tijdig geïnformeerd. In de 2,5 uur durende training heb je natuurlijk ook een pauze en kun je even ontspannen. Het is belangrijk dat je ook buiten de 5 bijeenkomsten flink gaat oefenen met de examenstof.

4

Herexamen?

Ben je niet direct geslaagd dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Als je bij ons één of meerdere examentrainingen hebt gevolgd ontvang je van ons twee uur gratis bijles voor het herexamen. Zo hopen we toch nog dat je alsnog dat diploma op zak krijgt! Nog even doorzetten dus!

Wil je 10 gouden tips ontvangen voor een optimale examenvoorbereiding?
Bezoek onze informatieavond!

Veel gestelde vragen

1Wat zijn de kosten van één examentraining?
De kosten van één examentraining zijn € 145,00. Hiervoor krijgt de leerling 5 bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten duren maximaal 2,5 uur. Dat betekent dat je de examentraining volgt voor slechts € 11,60 per uur! Als de groep kleiner is, zullen de bijeenkomsten ingekort worden. Ben je een nieuwe leerling? Dan komen er nog 15 euro bemiddelingskosten bij.
2Op welke locatie(s) vinden de examentrainingen plaats?
Onze examentrainingen vinden in D’n Bogerd te Druten plaats.
3Hoe ziet een examentraining eruit?
Tijdens de eerste vier bijeenkomsten wordt alle theorie doorgenomen die de leerlingen op het examen kunnen verwachten, ze gaan daarmee oefenen en kunnen vragen stellen. Na de vierde bijeenkomst geeft de trainer een examen op dat leerlingen zelfstandig gaan maken. Dit examen wordt tijdens de laatste bijeenkomst besproken. Alles wordt stap voor stap doorgenomen en een leerling weet precies waar hij/zij nog extra aandacht aan moet besteden in de aanloop naar het examen.
4Gaat een examentraining altijd door?
Onze examentrainingen gaan altijd door, ook als er maar één aanmelding is. Wel zal de training worden ingekort. Er kunnen zeer gerichte vragen gesteld worden waardoor je sneller door kan naar een volgend onderwerp. Het rooster wordt zoveel mogelijk afgestemd op de agenda van het Pax Christi College. 1 leerling = 1 uur training 2 leerlingen = 1,5 uur training 3 leerlingen = 2 uur training 4 of meer leerlingen = 2,5 uur training
1Ik wil graag een examentraining in een vak dat er niet tussen staat. Wat nu?
Neem contact met ons op en wij gaan ons best doen om alsnog een training voor het gewenste vakgebied en het gewenste niveau op te starten.
2Wat gebeurt er als mijn zoon of dochter toch een herexamen heeft?
Als een leerling onverhoopt niet meteen is geslaagd, bieden wij hem/haar gratis 2 uur bijles aan voor het herexamen. Voor eventuele extra uren gelden de reguliere bijlestarieven.
3Het rooster is bekend, maar ik kan één of enkele keren niet. Wat nu?
Mocht een leerling één of meerdere bijeenkomsten moeten missen, dan ontvangt hij/zij van de trainer alle stof die in die bijeenkomst wordt behandeld. Er wordt dan van ze verwacht dat ze deze in eigen tijd bestuderen. Onze trainers zijn flexibel en zullen voor of na een bijeenkomst tijd vrij maken om eventuele vragen samen door te nemen. Hiervoor worden uiteraard geen extra kosten berekend.
Top
Van Kraaij Educatie