0487-745003

Team coaching

Team coaching

Wat is team coaching?

Door middel van team coaching verbeter je niet alleen de dynamiek binnen een team, maar ook het individueel functioneren van teamleden. Het fundament van een succesvolle organisatie wordt bepaald door het functioneren van teams. Hoe behaal je de beste resultaten met samenwerking? Tijdens team coaching werk je samen met een teamcoach aan de groepsdynamiek, effectiviteit, samenwerking en prestaties van het team.

Groepsdynamiek gaat over het begrijpen van hoe individuen in een groep met elkaar omgaan, communiceren en invloed uitoefenen op elkaars gedrag en besluitvorming. Kortom, de groepsdynamiek is van cruciaal belang en de start van het begrijpen en verbeteren van de interacties en prestaties binnen teams. Wil je meer leren over groepsdynamiek? Lees meer over onze cursus groepsdynamiek.

De voordelen van team coaching

Door met een onafhankelijke teamcoach te werken, krijg je een frisse blik op jullie werkwijze en werkcultuur. Samen kunnen we werken aan wederzijds begrip en respect op de werkvloer, een verbeterde communicatie en samenwerking. Door het maken van een nieuwe ‘omgangsregeling’ en heldere doelen met eigenaarschap zal er met meer plezier en effectiviteit gewerkt worden.

Hoe creëer je een functioneel team?

Een gezond team is effectief en succesvol. Vaak loopt er in de groepsdynamiek iets fout waardoor het gewenste resultaat niet behaald kan worden. Samen met een teamcoach werken jullie aan problemen zoals een gebrek aan onderling vertrouwen of angst voor conflicten. Het is belangrijk om irritaties in een team openlijk te bespreken. Dit gaat makkelijker met een onafhankelijke teamcoach. Soms is het probleem dat er gebrek is aan betrokkenheid en het vermijden van verantwoordelijkheid. Een coach zal naar de effectiviteit en ontwikkeling van een team kijken om aan te kaarten welke gebieden verbetering kunnen gebruiken. De bouwstenen van een functioneel team zijn onderling vertrouwen, het kunnen hebben van productieve conflicten, de juiste betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel ervaren en tonen. 

Vaak zijn managers té resultaatgericht. Als resultaten van een team tegenvallen, zal er ondanks alle inspanning van medewerkers, veel frustratie zijn. Door deze frustratie verergeren onderliggende problemen die in het team spelen. Om deze cirkel te doorbreken is het nodig om te werken aan bovenstaande bouwstenen. Naast team coaching geeft Van Kraaij Educatie ook management coaching.

Team Coaching

Coaching bij Van Kraaij Educatie

Kortom, het is waardevol om met een onafhankelijke teamcoach aan jouw team te werken. Verbeter de bouwstenen en verbeter teamprestaties.

Wil jij meer informatie over coachingtrajecten?

Laat je contactgegevens hier achter en we nemen contact met je op! Je kunt ook hier direct een afspraak in onze agenda plannen. 

Adresgegevens bedrijf

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag
bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.