0487-745003

Onboarden

Een eerste indruk maak je maar één keer. In onze online academy  creeër je eenvouding een onboardingstraject waarmee je medewerkers een vliegende start maken.

Onboarden

Een eerste indruk maak je maar één keer. In onze online academy  creeër je eenvouding een onboardingstraject waarmee je medewerkers een vliegende start maken.

Onboarding, wat houdt het in?

Onboarding is het proces waarin nieuwe medewerkers worden meegenomen in de achtergrond, missie, visie, strategie en cultuur van het bedrijf. De onboarding begint vanaf het moment dat een nieuwe collega akkoord gaat met de arbeidsovereenkomst. Onboarding eindigt wanneer een medewerker volledig geïntegreerd is binnen de organisatie. In een onboardingstraject geef je een nieuwe medewerker informatie over zijn/ haar taken, de organisatieprocessen en de organisatiecultuur. Elke organisatie heeft te maken met nieuwe medewerkers en dus met onboarden. 

Quote onboarden

Download de whitepaper
Efficiënt onboarden van medewerkers

Wat zijn de voordelen van een goede onboarding?

Een effectieve onboarding biedt talrijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Hier zijn de vier belangrijkste voordelen van een goede onboarding:

  • Hogere retentie, betrokkenheid en tevredenheid van werknemers: Werknemers die goed worden ingewerkt en zich ondersteund voelen, zijn doorgaans tevredener en blijven langer bij het bedrijf.
  • Versterking van je employer brand: Een goede onboarding draagt bij aan een positief werkgeversimago.
  • Hogere productiviteit: Nieuwe medewerkers kunnen sneller zelfstandig en productief aan de slag.
  • Groter netwerk om op terug te vallen: Nieuwe medewerkers bouwen direct een netwerk op, wat hen later kan helpen.

Wat verwachten nieuwe medewerkers van de onboarding?

Nieuwe medewerkers hebben duidelijke verwachtingen van hun onboardingproces. Ze willen goed ingewerkt worden en begrijpen wat er van hen verwacht wordt, welke taken ze dagelijks moeten uitvoeren, met wie ze samenwerken en aan wie ze moeten rapporteren. Daarnaast willen ze gehoord worden; ze willen antwoorden op hun vragen en inzicht in de werking van het bedrijf.

Maak een vliegende start met de onboarding in jouw online leeromgeving

Een online leerplatform faciliteert permanente educatie. Hoe meer een leerplatform gebruikt wordt in dagelijkse werkprocessen, hoe meer je werkt aan de continuïteit van kennisdeling en de borging daarvan. Op die manier raak je geen interne kennis kwijt wanneer medewerkers weggaan en zorg je dat de bestaande kennis gedeeld wordt onder medewerkers. Zo ontwikkel en behoud je een lerende organisatie.

In een LXP kunnen wij een onboardingstraject klaarzetten voor nieuwe medewerkers. We gaan samen in gesprek wat belangrijk is om nieuwe medewerkers een fijne eerste indruk te geven van jouw organisatie. Deze leeromgeving bouwen wij geheel in de look & feel van jouw organisatie, want onboarding is tegenwoordig veel meer dan alleen het ontvangen van je laptop en je welkomspakketje. Je wil medewerkers direct betrokken laten voelen bij de organisatie en belangrijke informatie met ze delen. Door je onboarding te regelen in een slimme online academy bundel je al je organisatiekennis op één plek.

Online academy

Blend het onboardingstraject

Een persoonlijke en gevarieerde onboarding-ervaring creëer je door online en offline leermethoden te combineren. Geef medewerkers bijvoorbeeld toegang tot e-learning voorafgaand aan een fysiek welkomstmoment. Door blended learning blijven medewerkers betrokken en uitgedaagd. Niet voor niks dat maar liefst 54% van de organisaties kiest voor blended learning om een op maat gemaakte onboarding ervaring te bieden.

Download de whitepaper
Blended Learning

Maak het meetbaar

Natuurlijk wil je inzicht in hoe het hoe het onboardings-traject doorlopen wordt door medewerkers. Met de analytics in deze online academy zie je precies wie de onboarding nog niet heeft afgerond, bij wie de inschrijving bijna verloopt of wie bijvoorbeeld nog helemaal niet heeft ingelogd. Zo krijg je grip op onboarding.

Online academy

Kosteloos implementeren met SLIM-subsidie

Van Kraaij Educatie helpt bij het opzetten en implementeren van een actieve leeromgeving voor jouw medewerkers. Voor dit implementatietraject kun je gebruik maken van de SLIM-subsidie.

Met deze subsidie is het mogelijk om een platform op te zetten, te implementeren en een jaar lang te hosten, medewerkers te instrueren en om samen met Van Kraaij Educatie passende leeractiviteiten te ontwikkelen.

Blijf up-to-date met
onze nieuwsbrief!

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag
bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.