0487-745003

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Wat is loopbaanadvies?

Loopbaanadvies kan je helpen erachter te komen wat je leuk vindt en waar jouw sterke punten liggen. Een loopbaanadviseur schetst een reëel beeld van de huidige arbeidsmarkt en het toekomstperspectief. Is het nodig om je bij te scholen? Liggen er voor jou kansen in een bepaalde sector? Of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaanadviseur je bij gaat helpen.

Wat is een loopbaancoach?

Hoe werkt loopbaancoaching?

Je meldt je aan via de website van Van Kraaij Educatie en de loopbaanadviseur neemt vervolgens contact met je op. Het loopbaanadviestraject start met een arbeidsmarktscan. Dit is een scan die vraagt naar jouw kennis, vaardigheden, competenties, talenten, drijfveren en leervermogen. De scan laat vervolgens zien welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt met beroepen/werk en werkomgeving die bij jou past. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt. 

Daarna ga je in totaal vier uur samen in gesprek met je loopbaanadviseur over onder andere de volgende onderwerpen: 

  • Situatieschets, arbeidsmarkt- of ondernemersscan en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven van de deelnemer 
  • Persoonsprofiel van de deelnemer: competenties, kwaliteiten, vaardigheden en eisen die de deelnemer stelt aan arbeidsuren, reistijd, locatie en dergelijke 
  • Toekomstoriëntatie 
  • De loopbaanadviseur gaat je adviseren over financiële en persoonlijke consequenties en zicht geven op instanties of websites waar kennis over deze zaken te vinden zijn. 

Uit het loopbaanadviestraject volgt een persoonlijk ontwikkelplan. In het ontwikkelplan staan de acties beschreven die je op korte of lange termijn kan inzetten om te werken aan je wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid. Tevens wordt in het ontwikkelplan beschreven waar je terecht kan om (financiële) ondersteuning te krijgen bij de uitvoering van je ontwikkelplan.  

Inschrijven voor loopbaanadvies

Aanmelden op de website

Inschrijven voor loopbaancoaching kan via onze website. Hier kun je kiezen voor online of fysieke coaching. Na jouw inschrijving neemt een loopbaancoach contact met je op om jouw traject te plannen. Je kunt binnen vijf dagen antwoord verwachten.

Start van jouw traject

Loopbaanadvies is altijd één-op-één. Samen met jouw loopbaancoach werk je aan jouw persoonlijke scan, persoonsprofiel met competenties, kwaliteiten en vaardigheden en werk je aan jouw toekomstoriëntatie.

Certificaat

Na afloop van een succesvol traject ontvang je een certificaat. We sturen je ook een evaluatie zodat we weten wat we kunnen verbeteren aan ons loopbaanadvies.

NOBCO- of NOLOC-gecertificeerde coaches

NOBCO-coach

NOBCO is de afkorting voor de ‘Nederlandsche orde van beroepscoaches.’ Deze organisatie bevordert en ondersteunt het leerproces en de ontwikkeling van coaches. Dit draagt bij aan voortdurende verbetering en de handhaving van de kwaliteit en professionaliteit van de coaches. Het is een aantrekkelijke reden voor werkgevers om samen te werken met een loopbaancoach die gecertificeerd is door NOBCO. Hier kun je voor kiezen wanneer je je inschrijft voor loopbaanadvies op onze website.

NOLOC-coach

NOLOC oftewel ‘Beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches’. Loopbaancoaches die zijn aangesloten bij NOLOC zijn hooggekwalificeerd en goed  getoetst. Als jouw werkgever op zoek is naar een gekwalificeerde NOLOC-coach, ben je bij ons aan het juiste adres. Neem een kijkje bij ons aanbod aan coaching en kies voor een NOLOC-gecertificeerde coach.

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag
bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.