0487-745003

Blog #003: Sanne Peters | Wanneer Moet Ik Starten Met Bijlessen?

29 november 2021 \ Studiebegeleiding \ door Sanne Peters

In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog. Hierbij de derde blog, ditmaal van onze coördinator Studiebegeleiding: Sanne Peters. Wanneer moet ik nu toch starten met bijlessen? Je kent het wel, van die vakken waar je iedere keer wat minder of zelfs onvoldoende op scoort dan andere vakken. Terwijl je misschien wel net.. Meer lezen

In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog. Hierbij de derde blog, ditmaal van onze coördinator Studiebegeleiding: Sanne Peters.

Wanneer moet ik nu toch starten met bijlessen?

Je kent het wel, van die vakken waar je iedere keer wat minder of zelfs onvoldoende op scoort dan andere vakken. Terwijl je misschien wel net zo hard je best hebt gedaan of misschien zelfs nog wel harder voor hebt geleerd…

Is dit herkenbaar voor jou? Misschien niet alleen voor jou herkenbaar maar ook voor je ouders of verzorgers?

Dat werkt natuurlijk ontzettend demotiverend en de volgende keer heb je nog minder zin om je best ervoor te doen. Want.. het helpt toch niet…!! Hoe hard ik ook m’n best doe!!
Dat is natuurlijk super frustrerend. Dit is niet wat je wilt en wat je ouders ook niet voor jou willen…

Misschien is dit dan wel het juiste moment om eens na te denken over wat extra hulp bij dat specifieke vak. In het begin zeg je… “Pffff helemaal geen zin in, kost me allemaal tijd en het lukt me toch niet…”

Maar, ik weet het bijna zeker, na een aantal lessen…, merk je misschien al dat je met minder tegenzin naar de bijles gaat.
Je hebt een fijne bijlesgever, waar je het goed mee kunt vinden, soms even samen lachen en een praatje maken, maar daarna ook weer hard aan het werk.

Hij of zij legt de stof op een fijne manier, misschien zelfs wel in Jip en Janneke taal, aan je uit. Dit helpt echt wel! Langzaam bereiden jullie je samen weer voor op de nieuwe toets die gaat komen… toch wel spannend die eerste toets na een reeks bijlessen. Zou het al geholpen hebben?

Je gaat in elk geval met wat meer zelfvertrouwen de toets in. Dat is al een fijn gevoel!
Je begrijpt de vragen beter en je kunt al meer invullen dan de vorige keer… Zou het dan toch helpen? Na het maken van de toets kom je thuis uit school.. “En en en,’’ vragen je ouders? Je kijkt tevreden en krijgt stiekem zelfs een kleine glimlach op je gezicht… het lijkt alsof het wel beter is gegaan dan de vorige keer… Dat is al heel fijn voor jou maar ook voor je ouders, want die gunnen het je zo!

Een kleine week later.. het cijfer staat online.. met wat klamme handjes ga je kijken… En hee… Het is deze keer geen 4,8 maar een 5,5… Nog geen dikke vette voldoende.. Maar wel een betere score dan de afgelopen toetsen! Dat is al super fijn!

We gaan toch door met de bijlessen en je zult zien.. hoe meer je oefent, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt, en des te mooier zullen je resultaten worden. Het hoeven geen negens en tienen te worden he?! Maar een mooie dikke vette voldoende voor een vak wat je eigenlijk niet ligt is toch al super fijn!!

Dat stukje zelfvertrouwen dat je weer gaat krijgen in jezelf als de dingen beter gaan is toch een super gevoel? Dat gunnen wij jullie allemaal!!

Blijf up-to-date met
onze nieuwsbrief!