0487-745003

4 tips om het nieuwe schooljaar goed te beginnen!

30 augustus 2021 \ Studiebegeleiding \ door Shanna van Rossum

De zomer zit er weer op, een nieuw schooljaar is aangebroken en alles begint eindelijk weer een beetje normaal te worden. We mogen allemaal weer naar school toe, onze vrienden en vriendinnen zien, lessen niet meer achter onze laptop volgen maar echt in de klas. Wat een fijne gedachte… Voorheen was het zo normaal om.. Meer lezen

De zomer zit er weer op, een nieuw schooljaar is aangebroken en alles begint eindelijk weer een beetje normaal te worden.

We mogen allemaal weer naar school toe, onze vrienden en vriendinnen zien, lessen niet meer achter onze laptop volgen maar echt in de klas. Wat een fijne gedachte…

Voorheen was het zo normaal om met al die mensen bij elkaar te zitten, nu beseffen we maar al te goed dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is om bij elkaar te mogen zitten en kijken we daar weel heel erg naar uit!

We willen allemaal graag weer goed opstarten en daarom geven we graag wat simpele maar belangrijke tips mee hoe je het schooljaar weer goed kunt beginnen!

Tip 1
Zorg voor goede materialen denk aan een agenda, schriften, mappen om losse papieren op te bergen, markeerstiften, pennen etc.

Tip 2
Houd je agenda goed bij en schrijf alles duidelijk op. Leer jezelf ook aan om dit te blijven doen! Dit zorgt voor rust en duidelijkheid.

Tip 3
Maak aantekeningen tijdens de les en bewaar deze zorgvuldig in bijvoorbeeld een map of in je schrift. Deze aantekeningen zijn vaak erg belangrijk voor het voorbereiden van toetsen.

Tip 4
Maak het opgegeven huiswerk en lees door wat docenten opgeven, je zult zien dat je dat later veel tijd bespaart!

We wensen jullie heel veel succes toe en als je hulp nodig hebt… dan weet je ons vast en zeker te vinden toch? 😉

 

Blijf op de hoogte