0487-745003

Blog #005: LinkedIn is jouw eigen online CV!

3 februari 2022 \ Blogs \ door Anton Honing

LinkedIn als jouw eigen online CV! “LinkedIn als jouw eigen online CV”, de vijfde blog en dit keer van Anton Honing. In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied. LinkedIn is jouw eigen cv! Jouw eigen LinkedIn profiel is dus je online CV! Dus is het de uitdaging om dit.. Meer lezen

LinkedIn als jouw eigen online CV!

“LinkedIn als jouw eigen online CV”, de vijfde blog en dit keer van Anton Honing. In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied.

LinkedIn is jouw eigen cv!

Jouw eigen LinkedIn profiel is dus je online CV! Dus is het de uitdaging om dit ook krachtig en aantrekkelijk op te bouwen. En ook te onderhouden, zorg dat je het actueel houdt. Want dat wordt toch vaak vergeten of onderschat.

Veel beslissers van vacatures en mensen uit de wereld van HRM en P&O zitten op LinkedIn. En zijn daar ook zeer actief, veelal op zoek naar nieuw personeel. Denk aan recruiters en headhunters maar ook uitzendbureaus en detacheringsbureaus.

Wat, al meer dan 70%!

Wist je dat al meer dan 70% van de vacatures via netwerken wordt ingevuld? En dus ook via online netwerken. En laat LinkedIn nu net het grootste online zakelijk platform zijn waar mensen en bedrijven elkaar ontmoeten.

Alleen al daarom is het interessant om LinkedIn in te zetten. Natuurlijk is LinkedIn breder dan alleen je loopbaan of solliciteren. Maar zo is LinkedIn wel ontstaan, als een online databank met allemaal profielen als online cv. En dat is het nog steeds. Daardoor ook een goudmijn voor bedrijven met vacatures die op zoek zijn naar kandidaten en nieuw personeel.

Ga zelf op zoek!

Waarom zou je dan wachten tot ze jou een keer vinden. En mogelijk benaderen. Het is veel slimmer en sterker om als werkzoekende (of werknemer die open staat voor nieuwe uitdagingen) om zelf al op zoek te gaan en met hen te gaan verbinden. Op LinkedIn gaat dat via connecten, stuur dan ook altijd een persoonlijke toelichting mee om jou bij hen op het netvlies te krijgen.

Geef ook aan dat je op zoek bent naar een nieuwe baan of uitdaging. Of als je nog ergens in dienst bent je daarvoor open staat. Daarmee wordt netwerken via LinkedIn ook veel interessanter en leuker. Dan gaat het ook meer leven. Zo bepaal je zelf je eigen strategie.

De oude manier van solliciteren werkt niet meer!

Vooral als je weet of mogelijk zelf al hebt ervaren dat het solliciteren via de traditionele manier niet meer werkt. Het versturen van een “cv + motivatiebrief” is veel reactiever waarbij je in de wachtstand komt. Ik hoor vaak op de verkeerde stapel. De stapels van afwijzingen. Of als je pech hebt, de stapel van vergetelheid omdat je niets meer hoort. Tot grote ergernis en frustratie van veel sollicitanten!

Dit wordt bevestigd door een artikel wat ik onlangs gelezen heb “De helft van alle sollicitaties is bij voorbaat kansloos”. In de kern komt het erop neer dat er veel gesolliciteerd wordt op functies die bij voorbaat al kansloos zijn. Omdat ze niet bij je passen, niet haalbaar zijn of waar eisen gesteld worden die bij jou ontbreken. Het advies is dan ook om voordat je solliciteert al met de betreffende werkgever en contactpersoon contact op te nemen.

Jij zit achter het stuur!

En die laatste zin is voor mij een bevestiging dat LinkedIn hier een belangrijke rol in kan spelen. Vandaar ook mijn oproep en advies om zelf al proactief aan de slag te gaan. Door via LinkedIn in beeld te komen bij de personen die over vacatures en personeel gaan. Wacht dus niet af maar neem zelf het voortouw.

Jij staat aan het stuur van je eigen loopbaan, pak dan ook de kansen met LinkedIn om in beeld te komen voor die nieuwe baan, want je hebt het gelezen: LinkedIn is jouw eigen online CV!

Anton Honing geeft de volgende trainingen bij Van Kraaij Educatie:

– Kansen en mogelijkheden met LinkedIn (5 uur)
– Kansen en mogelijkheden met LinkedIn (10 uur)
Versterk je merk en werk met LinkedIn
– LinkedIn voor branding, marketing, sales en communicatie
– Meer kansen met een krachtig en aantrekkelijk LinkedIn profiel (e-learning)

Blijf up-to-date met
onze nieuwsbrief!