0487-745003

Waarom jouw organisatie een L&D’er nodig heeft

31 januari 2024 \ Van Kraaij Educatie \ door Inja Pater

L&D in jouw organisatie Een medewerker in Learning en Development verdiept zich in hoe jouw medewerkers leren en ontwikkelen. Ze werken nauw samen met de afdeling HR. Een L&D’er kan meedenken in de vormen van educatie die nodig zijn voor het behoud en de ontwikkeling van medewerkers. Een L&D’er zou: Opleidingen, trainingen en coaching moeten.. Meer lezen

L&D in jouw organisatie

Een medewerker in Learning en Development verdiept zich in hoe jouw medewerkers leren en ontwikkelen. Ze werken nauw samen met de afdeling HR. Een L&D’er kan meedenken in de vormen van educatie die nodig zijn voor het behoud en de ontwikkeling van medewerkers.

Een L&D’er zou:

  • Opleidingen, trainingen en coaching moeten afstemmen op de organisatie. Per afdeling, functie of team het juiste niveau moeten inschatten.
  • De vaardigheden van medewerkers moeten peilen. Waarin kunnen ze mee met de tijd en waarin kunnen ze doorgroeien?
  • De effectiviteit van opleidingen moeten peilen en verbeteren. Deze stap wordt vaak onderschat, maar meten is weten!
  • Op zoek moeten gaan naar op maat gemaakte (digitale) leeroplossingen zodat er geen kennis verloren gaat en zodat er genoeg transparantie ontstaat over mogelijke leerpaden.
  • Zou een leercultuur moeten integreren binnen de organisatie. Een waar elke medewerker zich veilig in voelt.

De missie van elke L&D'er

Het is de missie van elke L&D’er om te werken aan een mindset voor leven lang leren bij medewerkers. Ze moeten weer interesse krijgen in het ontwikkelen van zichzelf, op persoonlijk en professioneel vlak.

Eigenaar worden van de ontwikkelingsreis

De medewerkers van L&D kunnen ervoor zorgen dat medewerkers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Samen kun je leerdoelen bepalen en realiseren, waarbij je je niet richt op quick wins. Zorg voor de juiste mentoren en zorg dat er genoeg evaluaties en feedback gegeven wordt. Op deze manier meet je (periodieke) vooruitgang. Soms is investeren in jezelf het juiste antwoord, maar is hier wat begeleiding bij nodig.

Vragen die waardevol kunnen zijn voor medewerkers aan de start van hun ‘leven lang leren’ mindset:

  • Waar werk ik aan, dat ik níet voor elkaar krijg, zonder mezelf verder te ontwikkelen?
  • Wie weten dit van mij en wie vinden dat belangrijk?
  • Waarom vinden ze dat belangrijk?
  • Kunnen zij me verder helpen?


Doe wat je graag doet

Om te zorgen dat een medewerker op de juiste plek zit, moet de juiste combinatie gevonden worden. Hiervoor kan Ikigai een handig model zijn. Waar houdt iemand van? Wat heeft de wereld nodig? Waarvoor kun je betaald worden? Waar is hij of zij goed in?

Werk kan veel voor medewerkers betekenen: het is je baan, waarmee je geld verdient en dingen kunt kopen. Het is ook je carrière, dit draait om succes, ontwikkeling en erkenning. En het is je roeping: de werkzaamheden zijn voor een hoger doel of voor een beloning.

Hierin kun je, als L&D’er, medewerkers in steunen. Stimuleer nieuwsgierigheid, trial and error, help ze anders omgaan met obstakels, het leerproces waarderen en om hulp vragen bij de juiste personen.


Focus op groei

De mindset van medewerkers en hun visie op intelligentie en leervermogen bepalen hoeveel moeite ze ergens insteken, hoeveel risico ze nemen en hoe ze ‘falen’ ervaren en accepteren. Hebben medewerkers een fixed of een growth mindset? Hierin kan je als L&D’er een heleboel aan bijdragen.

Serieel meesterschap

Van alle markten thuis zijn maar nergens in uitblinken is niet meer zo waardevol met alle informatie en kennis die tegenwoordig op het internet te vinden zijn. Sommige kennis heeft namelijk een houdbaarheidsdatum gekregen en andere informatie is meer waard geworden. Het fundament voor waarde toevoeging is dan ook een brede expertise, met meerdere diepgravende expertises.

Stretch

Zorg dat medewerkers leren binnen en nét buiten hun comfortzone. Peil tot op welke hoogte nieuwe taken binnen iemands comfortzone liggen. L&D’ers kunnen begeleiden bij de juiste risico’s nemen of juist een stap terug doen, het omarmen van beperkingen en sterke punten uitlichten, helpen bij faalangst en de ontdekkingsdrang voor ontwikkeling stimuleren.

Advies over L&D in jouw organisatie?

Van Kraaij Educatie helpt je op weg door in gesprek te gaan met jouw MKB-organisatie. In maart start een nieuw aanvraagtijdvak voor de SLIM-subsidie. De subsidie maakt het mogelijk om jouw organisatie door te lichten en een ontwikkel- en opleidingsplan op maat te ontwikkelen, waarmee je vervolgens een jaar lang gratis aan de slag kunt gaan. Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de SLIM-subsidie? Bekijk onze menukaart om jouw gratis diner samen te stellen. Voor vragen kun je ons mailen via info@vankraaijeducatie.nl of bellen naar 0487-745003.

Blijf op de hoogte