0487-745003

Klantcase – Van Kempen Koudetechniek

24 september 2021 \ Professionele Ontwikkeling \ door Shanna van Rossum

De ontwikkeling van medewerkers is erg belangrijk en dat weet Van Kempen Koudetechniek als geen ander. Ze hebben in samenwerking met Van Kraaij Educatie een maatwerktraject opgezet voor hun medewerkers om ze efficiënter te laten werken met Office programma’s (Excel en Word) en om medewerkers de Duitse taal goed te laten beheersen. Het maatwerktraject Van.. Meer lezen

De ontwikkeling van medewerkers is erg belangrijk en dat weet Van Kempen Koudetechniek als geen ander. Ze hebben in samenwerking met Van Kraaij Educatie een maatwerktraject opgezet voor hun medewerkers om ze efficiënter te laten werken met Office programma’s (Excel en Word) en om medewerkers de Duitse taal goed te laten beheersen.

Het maatwerktraject

Van Kempen Koudetechniek is zoals de naam al  zegt een specialist in koudetechniek. Zij zijn een installateur van koeltechnische installaties in binnen- en buitenland voor bedrijven binnen de AGF, voedsel en bloemenbranche. Het bedrijf uit Tiel kent Van Kraaij Educatie al uit het verleden en dat voelde vertrouwd. Ze zochten daarom de samenwerking weer op met Van Kraaij Educatie om een maatwerktraject op te stellen om medewerkers ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

Samen is er gekeken naar de behoeften van de medewerkers. Veel mensen leren de programma’s Word en Excel zichzelf aan zonder dat ze alle mogelijkheden van de programma’s echt goed kennen. Hierdoor werken veel mensen niet efficiënt met de Word en Excel zonder dat ze het zelf weten. Het niveau van de medewerkers van de Office programma’s verschilde, daarom is ervoor gekozen om een basis en gevorderde cursus aan te bieden.

Voor Duits was het belangrijk dat medewerkers konden oefenen met het communiceren, schrijven en voeren van gesprekken in het Duits.

Het maatwerktraject bestond uit de volgende cursussen:

  • Excel (basis en gevorderd)
  • Word (basis en gevorderd)
  • Basis zakelijk Duits

Na het vaststellen van het cursusaanbod, mochten de medewerkers zelf bepalen  aan welke cursus of cursussen ze wilden deelnemen. Elke cursusgroep bestond uit ongeveer 10 medewerkers.

Het resultaat

Door de coronamaatregelen konden de cursussen helaas niet op locatie gegeven worden en daardoor hebben alle cursussen online plaatsgevonden. Ondanks dat de cursussen online gegeven werden, ontvingen alle cursisten vooraf wel fysiek het lesboek met notitieblok, pen en stroopwafel. Een goed begin om de cursus vanuit thuis te starten!

Dat de cursussen online moesten plaatsvinden was gelukkig geen belemmering voor Van Kempen Koudetechniek. Ondanks dat fysiek toch de voorkeur had, hebben de medewerkers de cursussen positief ervaren. Kedie medewerker HRM: ‘’Van Kraaij Educatie heeft de cursussen met veel enthousiasme gegeven. Ze zijn flexibel in de manier van lesgeven. Het is leuk dat je de dingen die je leert direct kunt toepassen in de praktijk. Je merkte ook dat de medewerkers enthousiast werden van de cursussen en er ontstond kruisbestuiving. Medewerkers gingen elkaar stimuleren en helpen met de dingen die ze hadden geleerd tijdens de cursus. Dat was erg leuk om te zien.’’

De medewerkers van Van Kempen Koudetechniek volgden de training waaraan zij zelf behoeften hadden. Ze mochten zelf kiezen welke training het beste aansloot bij hen en ook aan welk niveau (basis of gevorderden) ze wilden deelnemen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de trainingen een succes waren. Alle medewerkers kozen immers zelf waar ze zich in wilden ontwikkelen en daardoor waren ze ook extra gemotiveerd.

De medewerkers hebben tijdens de cursussen handvaten gekregen hoe ze het beste om kunnen gaan met Word en Excel en bij Basis Duits hebben medewerkers vaardigheden geleerd over communiceren, schrijven en het voeren van gesprekken in het Duits.  Het lesmateriaal mochten de medewerkers houden en kunnen ze gebruiken als naslagwerk of om zichzelf verder te verdiepen na de cursus.

Tip van Kedie voor andere bedrijven

De tip van Kedie voor andere bedrijven die ook een maatwerktraject willen opzetten: ‘’Zorg dat je van tevoren duidelijk hebt wat precies de wensen zijn. Wees duidelijk in welk tijdsbestek en plan ruim van tevoren. Ik raad andere bedrijven een maatwerktraject bij Van Kraaij Educatie aan. ’’

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden van een maatwerktraject bij Van Kraaij Educatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte