0487-745003

Even voorstellen… Twan van Lith

24 maart 2022 \ Van Kraaij Educatie \ door Shanna van Rossum

In deze rubriek stellen we je aan een van onze medewerkers, docenten of bijlesgevers voor. Deze keer stellen we je voor aan Twan van Lith, kantoor medewerker en bijlesgever bij Van Kraaij Educatie. Vertel wat meer over jezelf Twan! Hi! Mijn naam is Twan van Lith, ik ben 23 jaar oud en woon in Druten... Meer lezen

In deze rubriek stellen we je aan een van onze medewerkers, docenten of bijlesgevers voor.

Deze keer stellen we je voor aan Twan van Lith, kantoor medewerker en bijlesgever bij Van Kraaij Educatie.

Vertel wat meer over jezelf Twan!
Hi! Mijn naam is Twan van Lith, ik ben 23 jaar oud en woon in Druten. Ik ben docent Geschiedenis in opleiding namens de Radboud Universiteit. Ik loop twee keer per week stage op het Eckartcollege in Eindhoven en ik heb daarnaast een druk sociaal leven met allerlei bijverdiensten en vrijwilligerswerkzaamheden. In mijn vrije tijd lees en leer ik graag over geschiedenis en ben ik graag bezig met muziek, maar het liefst spendeer ik tijd met mijn vriendin Maaike, of met vrienden en familie.

Hoe begon jouw avontuur bij Van Kraaij Educatie?
Sinds ik de opleiding tot docent volg, heb ik een groeiende behoefte om ook naast stage met onderwijs en het helpen van leerlingen bezig te zijn. Ik werd geattendeerd op een vacature om bijles Engels te geven en heb gesolliciteerd! Hoewel Engels niet mijn opleidingsachtergrond betreft, leek het me een heel mooie uitdaging! Ik heb in mijn tijd op het Pax Christi College drie Cambridgecertificaten gehaald en kan op deze manier mijn Engels ook up-to-date houden!

Wat kenmerkt jouw manier van lesgeven?
Ik stel de leerling centraal in mijn les. Ik probeer in te spelen op de leerbehoefte van een leerling, zodat ik hem/haar zo goed mogelijk kan helpen in de pedagogische ontwikkeling. Verder denk ik dat mijn didactische stijl getypeerd kan worden als enthousiast! Ik word simpelweg heel erg blij van mijn vak en probeer dat enthousiasme ook bij leerlingen aan te wakkeren!

Hoe motiveer je studenten?
Ik probeer studenten te prikkelen door een koppeling te maken met hun eigen belevingswereld. Relevantie is voor studenten/leerlingen namelijk erg belangrijk. Daarnaast probeer ik studenten zo veel mogelijk succes te laten ervaren: dat motiveert immers!

Het leukste aan lesgeven…
… is toch echt het opbouwen van een band met leerlingen! Dat is de reden dat ik voor de klas wil staan. Pubers inspireren mij om het beste uit mezelf te halen om zodoende een steentje bij te dragen aan nieuwe inzichten! En dat dat via geschiedenis kan, is helemaal mooi meegenomen!

Geschreven door

Shanna van Rossum

Gerelateerde berichten
Gerelateerd aanbod
Deel dit bericht

Blijf up-to-date met
onze nieuwsbrief!