0487-745003

Een succesvol leerplatform voor jouw bedrijf (Deel 3)

4 december 2023 \ Van Kraaij Educatie \ door Inja Pater

Een online academy implementeren In onze 24/7-economie heeft een online academy voordelen voor zowel werkgevers alsmedewerkers. Jouw organisatie groeit namelijk pas wanneer je medewerkers groeien. Dat is ook de reden dat leren in een online academy bij organisaties steeds populairder wordt.  In een online academy krijgen medewerkers handige trainingen aangereikt, waarmee ze hun kennis en.. Meer lezen

Een online academy implementeren

In onze 24/7-economie heeft een online academy voordelen voor zowel werkgevers als
medewerkers. Jouw organisatie groeit namelijk pas wanneer je medewerkers groeien. Dat is ook de reden dat leren in een online academy bij organisaties steeds populairder wordt. 

In een online academy krijgen medewerkers handige trainingen aangereikt, waarmee ze hun kennis en vaardigheden vergroten. Voor veel medewerkers geldt dat ze meer onthouden van online aangeboden leerstof dan van klassikale trainingen. Dat is ook logisch, omdat je bij online kunt leren op de momenten die jij zelf fijn vindt. 

Het implementeren van een online academy in een organisatie is inmiddels heel eenvoudig en voordelig te realiseren. Wel zijn er een aantal factoren die het succes van een online academy bepalen. Waar moet je aan denken bij de implementatie? Hoe zorg je voor draagvlak en enthousiasme in je organisatie? Welke integraties zijn er om het makkelijker te maken? In deze blogs leggen we het aan je uit!

Integratie in IT landschap

In een online academy wil je dat processen op het gebied van ontwikkeling in je organisatie automatisch geregeld worden en op elkaar afgestemd zijn. Bedenk daarom van tevoren ook goed met welke andere systemen jouw online academy straks moet kunnen integreren.

Maak je bijvoorbeeld gebruik van een HR- of CRM-systeem dat je wil integreren met je academy? Zoek dan eerst uit of het leerplatform hier een integratie mee heeft. Wel zo handig, want dan zie je in je online academy bijvoorbeeld direct welke nieuwe medewerkers zijn toegevoegd of welke uit dienst zijn. Zo ben je altijd up-to-date en heb je alle nodige gegevens in één platform.

Maak je gebruik van andere systemen die input moeten leveren voor de online academy op het gebied van gebruikers of content? Inventariseer, eventueel samen met IT collega’s, welke plek de academy gaat krijgen in jullie IT landschap en werk alvast uit welke gegevens uitgewisseld moeten worden. Dat zorgt ervoor dat ook dit onderdeel in de implementatie soepel verloopt.

Planning
Voor een goede implementatie is een duidelijke en haalbare planning heel belangrijk. Zo weet iedereen wat er wanneer moet gebeuren. In deze planning zijn verschillende fases in je beslissingsproces zichtbaar en lopen sommige activiteiten ook parallel.

Zo kun je de inspiratiesessie met collega’s gelijktijdig aan je oriëntatie op leerplatformen laten lopen. Zo kun je dit meenemen en toets je tijdens eventuele demo’s direct of je een platform heeft wat medewerkers verwachten.

Het inventariseren en maken van content kost vaak best veel tijd. Ook dit proces kun
je eigenlijk al direct in gang zetten wanneer je besluit een online academy aan te schaffen. Wanneer je dan een keuze voor een online leerplatform hebt gemaakt, kun je zo snel mogelijk aan de slag!

Uit onze ervaring blijkt dat het totale proces – van oriëntatie op een platform en het maken van content tot de uiteindelijke lancering van een online academy – gemiddeld zes maanden duurt. Heb je wel al keuze voor een leerplatform gemaakt? We merken dat het dan gemiddeld drie maanden duurt om live te gaan met je online academy.

Een online academy voor jouw bedrijf?

Wil je meer informatie over een online leeromgeving of een demo door één van onze medewerkers? Neem contact met ons op via info@vankraaijeducatie.nl of bel naar 0487-745003

Blijf up-to-date met
onze nieuwsbrief!