0487-745003

Tel mee met Taal

Tel mee met Taal: Subsidieregeling voor Nederlandse taal én digitale vaardigheden

Er zijn 1,3 miljoen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar van wie het taalniveau onder het eindniveau van de basisschool ligt. Met de subsidieregeling Tel Mee met Taal worden werkgevers ondersteund om de Nederlandse taalbeheersing op de werkvloer aan te pakken.

De voordelen

Tel mee met Taal richt zich op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen. Niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer, ook werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Werknemers krijgen doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken.

Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus, merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Het afronden van de cursus moet leiden tot een betere taalvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van werknemers.

Tel Mee Met Taal
Tel Mee met Taal | Rijksoverheid

Tel Mee met Taal: een gratis traject* voor het verbeteren van het taalniveau van medewerkers

Voorwaarden

  • Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie gebruiken voor één of meerdere opleidingstrajecten.
  • Je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F én de werknemer moet woonachting zijn in Nederland. De subsidie geldt ook voor zzp’ers die voor een bedrijf werken, of andere werknemers waarmee een minder duurzame arbeidsrelatie is aangegaan. Denk aan tijdelijke arbeidsplaatsen of beschut werk. 

Deelnemers gaan in kleine groepen van maximaal 10 personen aan de slag. 

Het traject wordt dankzij de subsidie Tel Mee met Taal GRATIS* aangeboden.

*Je betaalt een borg van €100,- p.p. Na het succesvol afronden van het traject wordt de borg teruggestort. De borg dekt voor Van Kraaij Educatie de kosten die gemaakt worden voor o.a. de lesboeken. 

Twee trajecten

Traject 1: NT2

Voor mensen die Nederlands als tweede taal willen leren (NT2)

Traject 2: NT1

Voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben (NT1).

De docenten

Benieuwd hoe het staat met jouw taalkennis?

Doe dan deze gratis online taaltest op www.nederlandsetaaltest.nl.

Interesseformulier Tel Mee met Taal

Laat je contactgegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag
bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.