0487-745003

Hoe Inexeon zijn medewerkers klaarstoomt voor de toekomst

8 juli 2021 \ Professionele Ontwikkeling \ door Shanna van Rossum

Eind vorig jaar kreeg commercieel directeur van Inexeon, Jeffrey van Empel, de brochure van Van Kraaij Educatie op de deurmat en dat triggerde hem om contact op te nemen. Inexeon heeft in samenwerking met Van Kraaij Educatie een maatwerktraject voor het managementteam opgezet. Het maatwerktraject Inexeon is gespecialiseerd in het reviseren van o.a. omvormers voor.. Meer lezen

Eind vorig jaar kreeg commercieel directeur van Inexeon, Jeffrey van Empel, de brochure van Van Kraaij Educatie op de deurmat en dat triggerde hem om contact op te nemen. Inexeon heeft in samenwerking met Van Kraaij Educatie een maatwerktraject voor het managementteam opgezet.

Het maatwerktraject

Inexeon is gespecialiseerd in het reviseren van o.a. omvormers voor zonnepaneelinstallaties en serviceonderdelen voor klimaatsystemen, waaronder elektronica en mechanica voor (centrale) verwarmingstoestellen en warmtepompen. Het bedrijf in Wijchen staat op het punt een grote groei door te maken. Inexeon wil daarom het management klaarstomen voor de volgende stap. In samenwerking met Van Kraaij Educatie hebben alle medewerkers van het managementteam trainingen gevolgd op het gebied van digitale vaardigheden.

Het managementteam van Inexeon had nog niet uitgebreid kennis gemaakt met het Microsoft Office 365 pakket. De programma’s hebben veel mogelijkheden. Je kunt veel tijd besparen als je de mogelijkheden kent en goed leert te gebruiken.

In overleg met Van Kraaij Educatie heeft Inexeon een gepersonaliseerd trainingspakket samengesteld, met als doel dat alle MT leden weten hoe de programma’s werken en wat ze er mee kunnen doen.Het maatwerktraject bestond uit de volgende trainingen:

  • Cursus Basisvaardigheden Windows 10
  • Cursus Microsoft 365
  • Cursus Microsoft Teams
  • Cursus Microsoft To Do & Planner
  • Cursus Microsoft Excel

Het resultaat

Inexeon klantcase
Alle deelnemers hebben de trainingen succesvol afgerond. Met het maatwerktraject ontwikkelden zij kennis en kunde op het gebied van digitale vaardigheden. Ze hebben handvaten gekregen om zelf aan de slag te gaan met o.a. data in hun dagelijkse werkzaamheden. Het feit dat het lespakket goed was afgestemd op de behoefte van de deelnemers was een groot pluspunt. Het niveau van de medewerkers van het managementteam liep nogal uiteen en daarom is ervoor gekozen sommige medewerkers later tijdens het traject te laten instromen. En uiteindelijk: samen naar een hoger niveau!

‘’Het doel om het managementteam kennis te laten maken met alle basisfunctionaliteiten van Office 365 is zeker behaald’’, aldus Jeffrey van Empel. ‘’De flexibele invulling van de trainingen was erg prettig. Tijdens de trainingen werd er ondanks een vaste planning ook gekeken naar de behoefte onder de deelnemers. Deze flexibiliteit heeft ervoor gezorgd dat de aandacht tijdens de trainingen goed werd vastgehouden.’’

Ook was Jeffrey van Empel te spreken over de trainers: ‘’De docenten waren erg toegankelijk, enthousiast en er was tussendoor tijd voor een grapje. Een domme vraag bestond er niet en dat zorgde ervoor dat iedereen zich vrij voelde om een verdiepende vraag te stellen.’’

Tips voor andere bedrijven

We hebben Jeffrey van Empel ook gevraagd of hij tips heeft voor andere bedrijven. ‘’Wacht niet te lang. Je kunt niet meer achterblijven in de digitale wereld. Zorg dat je je medewerkers handvaten meegeeft waarmee ze aan de slag kunnen.’’

Ook geeft Jeffrey van Empel als tip om goed te kijken naar de samenstelling van het trainingspakket. Van Kraaij Educatie heeft veel mogelijkheden en is erg flexibel. Op deze manier kun je precies een pakket samenstellen dat aansluit bij de behoefte van de medewerkers.

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden van een maatwerktraject bij Van Kraaij Educatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Inexeon
Geschreven door

Shanna van Rossum

Gerelateerde berichten
Deel dit bericht

Blijf op de hoogte