0487-745003
>

Biercursus

In deze cursus krijg je de basisbeginselen van bier onder de knie, je leert verschillende soorten en meer informatie over het product om je horecakennis te verbeteren.

Inschrijven
Startdata
  Geef aan dat je interesse hebt in deze cursus om meer informatie te ontvangen: Cursusaanvraag doen.
Bekijk alle startdata
Kosten
Op aanvraag
Afdeling & vakgebied

Heb je altijd al willen weten wat het verschil is tussen een IPA en een Tripel? Wil je weten wat nu zorgt voor die heerlijke smaak van het herfstige Bokbier? De cursus bierkennis vocabulaire en behandeling geeft je de gereedschappen om het product bier te doorgronden. Door middel van deze cursus krijg je de basisbeginselen van bier mee en onder de knie. Op een leuke en interactieve manier krijg je veel informatie. Tevens leer je hoe je deze kennis kunt inzetten om hét best passende bier te vinden voor je gasten in de horeca. Hierdoor sta je sterker in je schoenen als personeelslid in de horeca en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling door geuren, kleuren en smaken te onderscheiden. Zo maak je een persoonlijke groei door en zet je je eerste schreden op het pad van bierkenner!

Na het afronden van de cursus kun je:
In de meeste horecagelegenheden is tegenwoordig een uitgebreid aanbod van speciaal bieren. Echter de algemene kennis over het product ontbreekt, en daarmee ontbreekt ook de kunde om een passend bieradvies te geven aan de gasten.
Een advies op maat, met een vermogen om de diverse smaken in bier te matchen met de verwachtingen van de consument leidt tot een betere ervaring voor de gast en tot een verhoging van de omzet uit (speciaal)bier!

Geef aan dat je interesse hebt in deze cursus om meer informatie te ontvangen: Cursusaanvraag doen.

Kun je niet op de lesdagen van de geplande cursus(sen)? Laat je gegevens achter op het interesseformulier en wij houden je op de hoogte over nieuwe cursussen.

Programma

 • Ingrediënten en brouwproces
 • Smaak en evaluatie
 • Bierstijlen
 • Biertechniek en bewaren van bier
 • Praktijk: tappen/uitschenken en communicatie naar de gast

Studiebelasting:
De totale studiebelasting bedraagt 16 uur, bestaande uit 8 uur les, verdeeld over 2 dagdelen van elk 4 uur en 8 uur zelfstudie. Gedurende het hele traject is er persoonlijk contact met de docent.

Certificaat: 
Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Van Kraaij Educatie. 

Inschrijven Incompany

Investering

 • Prijs op aanvraag

Bij de cursus inbegrepen:

 • Leskosten
 • Lesmateriaal en eventuele boeken
 • Persoonlijk contact met de docent

 

Inschrijven
Biercursus krijgt gemiddeld een op basis van reviews

Inschrijven Incompany

Heb je nog vragen? Neem dan direct contact op!

Mail ons Bel ons

Mogelijk ook interessant voor jou

Incompany

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat je contactgegevens hier achter en we nemen contact met je op! Je kunt ook hier direct een afspraak in onze agenda plannen.