0487-745003
>

Conflictbeheersing voor managers en leidinggevenden

In deze cursus leer je beter omgaan met conflicten waarbij het expliciet gaat om de rol van manager/leidinggevende.

Inschrijven
Startdata
    Nog geen nieuwe startdata gepland. Schrijf je in op de interesselijst.
Bekijk alle startdata
Kosten
€ 995,-
Afdeling & vakgebied

Conflicten zijn van alle tijden en zorgen vaak voor een gevoel van onvrede en onmacht. Ook op de werkvloer hebben ze meestal een negatieve invloed op de werksfeer en prestaties van werknemers. Het herkennen van (eigen) gedrag en emoties in conflicten kan veel inzicht geven in de oplossing ervan. Dit helpt bij een constructievere oplossingsgerichte houding zodat (dreigende) conflicten in een vroeg stadium kunnen worden opgelost en in elk geval escalatie wordt voorkomen. Deze cursus leert deelnemers om effectief om te gaan met conflicten waarbij expliciet wordt ingezoomd op de rol van manager/leidinggevende. Hoe voorkom je dat je als scheidrechter moet optreden en hoe bemiddel je in een conflict?
Om zo een werkomgeving te creëren waarin jullie samen afspraken kunnen maken over de toekomst. Afspraken die niet voortkomen uit onvrede, onzekerheid en wie er 'gelijk' heeft, maar die gebouwd zijn op vertrouwen en begrip. 

Na het afronden van de cursus kun je:
Na succesvolle afronding heeft de deelnemer zicht in het ontstaan van een conflict, het doel van een conflict en verschillende manieren van omgaan met een conflict. Hierbij is het verband tussen inhoud en relatie in een conflict een rode draad. Door de afwisseling van kennis en oefenen met persoonlijke vaardigheden krijgen deelnemers inzicht in manieren om conflicten te voorkomen en op te lossen. Diverse conflictstijlen, primaire emotionele reacties en tools voor een constructieve oplossing worden behandeld.

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die beter om wil leren gaan met conflictbeheersing. Deze cursus is gericht op de rol van managers en leidinggevenden. 

Nog geen nieuwe startdata gepland. Schrijf je in op de interesselijst.

Kun je niet op de lesdagen van de geplande cursus(sen)? Laat je gegevens achter op het interesseformulier en wij houden je op de hoogte over nieuwe cursussen.

Programma
Er zijn twee plenaire modules. De eerste module is gericht op de vraag wat een conflict is en hoe ze ontstaan, de tweede module is gericht op de oplossing/voorkoming ervan vanuit de rol van een manager/leidinggevende. Ter versterking van de skills van de deelnemers zijn er naast thuiswerkopdrachten ook interactieve sessies waarin in kleine groepjes wordt gewerkt aan diverse casussen.

Studiebelasting: 
De totale studiebelasting bedraagt 16 uur. Gedurende het hele traject is er persoonlijk contact met de docent.

Certificaat: 
Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat van Van Kraaij Educatie. 

Inschrijven Incompany

Investering

  • De prijs voor deze cursus bedraagt 995 euro

Bij de cursus inbegrepen:

  • Leskosten
  • Lesmateriaal en eventuele boeken
  • Persoonlijk contact met de docent

 

Inschrijven
Conflictbeheersing voor managers en leidinggevenden krijgt gemiddeld een op basis van reviews
Gegeven door

Inschrijven Incompany

Heb je nog vragen? Neem dan direct contact op!

Mail ons Bel ons

Mogelijk ook interessant voor jou

Incompany

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat je contactgegevens hier achter en we nemen contact met je op! Je kunt ook hier direct een afspraak in onze agenda plannen.