0487-745003

Monique van Haaren

Loopbaancoach

Hoeveel procent van je werkdag doe jij werk dat je leuk vindt? Mijn naam is Monique van Haaren. Als loopbaancoach stel ik deze vraag regelmatig. Ook ik deed eerder werk waarvoor ik was opgeleid maar al langere tijd geen energie meer van kreeg. In 2008 gooide ik daarom het roer om en stapte over. Ik ging vanuit mijn rol als leidinggevende via afdeling HR richting het coachvak. En dat was best spannend! Vervolgens begeleidde ik medewerkers in de metaalsector, bank- en verzekeringswezen en MKB door individuele coaching en groepstraining. Alles gericht op het maken van keuzes in de loopbaan en het vinden van nieuw werk via outplacement. Bij dat laatste draait het om vacatures zoeken, cv en motivatiebrieven schrijven, netwerken, LinkedIn en voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Enkele jaren geleden heb ik opnieuw de keuze gemaakt in het diepe te springen. Spannend, maar zoals gezegd had ik het eerder gedaan. Ik deed een opleiding Leefstijl & Vitaliteit en wilde mijn werk als loopbaancoach voortzetten onder eigen naam. Als ZZP’er begon ik mijn eigen bedrijf. In mijn werk ligt de nadruk op het maken van vitale keuzes; hoe dichter de keuzes staan bij wat bij je past, hoe minder energie het je kost en hoe minder het op ‘werken’ lijkt. Wel vanuit een vorm van nuchterheid; de realiteit wordt niet uit het oog verloren. Uiteindelijk is de vraag vaak: Ik wil wel een loopbaanstap(je) maken maar hoe pak ik het aan? Naast opdrachten die meer gaan over vrijwillige keuzes binnen een loopbaan, begeleid ik ook mensen die vanwege arbeidsongeschiktheid noodzakelijkerwijs op zoek moeten naar ander werk.

Hoe pak ik het aan?
Afhankelijk van de vraag en het traject onderzoeken we kwaliteiten, competenties en vaardigheden, je drijfveren, de verdeling van je energie, jouw rol op de werkvloer, gedachten die je tegenhouden om een stap te maken, bekijken we de arbeidsmarkt en werken we aan netwerken en sollicitatievaardigheden. Tenslotte maak je een plan; Hoe ga ik het aanpakken? Wat doe ik wanneer en wie/wat heb ik nodig?
Ik maak gebruik van oefeningen, gesprekken en thuisopdrachten. Dit kan zowel face-to-face* als gecombineerd met online.Terug naar teamoverzicht