0487-745003

STAP-aanmeldproces

Kan je wat extra hulp gebruiken tijdens het aanmeldproces?
Volg de onderstaande stappen!

De volgende aanvraagronde bij UWV is maandag 3 juli om 10.00 uur

STAP-budget aanvragen bij UWV

Je hebt een STAP-aanmeldingsbewijs nodig voordat je jouw STAP-budget kunt aanvragen bij UWV. Dit aanmeldingsbewijs heb je van ons gekregen tijdens het inschrijven op een cursus via onze website.

Zorg dat je op aangegeven datum vóór 10:00 uur naar stapuwv.nl gaat. Sluit of vernieuw je pagina niet meer!

Zorg dat je in kunt loggen met jouw DigiD en jouw STAP-aanmeldingsbewijs (uit onze mail “STAP-aanmeldingsbewijs voor..”) paraat hebt. 

Volg onderstaande stappen om jouw STAP-budget aanvraag te doen bij UWV. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op door te bellen naar 0487-745003.

Stap 1: start aanvraag

Op het STAP-portaal van UWV zie je meerdere blauwe buttons met ‘Aanvragen STAP-budget’. Hierna kom je op de inlogpagina terecht. Inloggen kan met jouw DigiD. Hierna kom je op de welkomstpagina van UWV waar je in moet loggen met jouw e-mail en telefoonnummer.

Let op: als wij jouw vooraanmelding hebben gedaan, dan hoef je in onderstaande stappen alleen nog maar jouw studentnummer en STAP-aanmeldingsbewijs in te voeren en te uploaden. In de regel verzorgen wij jouw vooraanmelding, maar mocht je je hebben ingeschreven voor een cursus nét voor de aanvraagronde start dan kan het zijn dat we dit niet hebben gedaan. In dat geval zal het UWV jou om meer gegevens vragen dan hieronder staat aangegeven.

Stap 2: controleer gegevens

Na het inloggen krijg je jouw persoonlijke gegevens te zien. Controleer of jouw gegevens correct ingevuld zijn voordat je op de button met ‘volgende’ klikt. 

Op de volgende pagina moet je jouw STAP-aanmeldingsbewijs uploaden. Deze heb je van ons per mail ontvangen. Het is een bijlage (PDF) in de mail ‘STAP-aanmeldingsbewijs voor …’. Het studentnummer dat je moet invullen staat ook op jouw STAP-aanmeldingsbewijs.

Nadat je klikt op de blauwe button met ‘zoeken’, onder ‘selecteer uw scholing’ verschijnt er een andere pagina.

Stap 3: voeg scholingsactiviteit toe

De gegevens voor jouw scholingsactiviteit staan automatisch ingevuld, omdat we voor jou een vooraanmelding hebben gedaan. Controleer of deze gegevens kloppen. Klik op ‘kies activiteit’ zodat de regel met jouw scholing blauw wordt. Klik vervolgens op de blauwe button met ‘volgende’ om naar de nieuwe pagina te gaan.

Stap 4: huidige situatie

Op deze pagina worden er een aantal vragen over jouw situatie gesteld. Zoals jouw hoogst afgeronde opleiding en huidige arbeidsmarktpositie. Geef hier ook aan dat de door jou gekozen STAP-opleiding geen meerjarige opleiding is. Als je alle vragen hebt ingevuld, klik je op ‘volgende’. 

Stap 5: overzicht aanvraag

Controleer of jouw aanvraag goed is ingevuld. Daarna kom je op de pagina met algemene voorwaarden. Hier geef je aan dat je akkoord bent met de voorwaarden en jouw aanvraag naar waarheid hebt ingevuld. Met de groene button ‘versturen’ maak je jouw aanvraag definitief.

Stap 6: versturen

Als jouw aanvraag succesvol is verzonden, zie het scherm ‘aanvraag verzonden’. UWV neemt jouw aanvraag in behandeling. 

Via het UWV-portaal is jouw aanvraag in te zien. Maar binnen enkele dagen en maximaal vier weken krijg je bericht van UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd. Koppel dit altijd aan ons terug! Als jouw aanvraag niet is goedgekeurd, kunnen we jouw plek in de cursus kosteloos annuleren als je je afmeld binnen 14 dagen vóór startdatum van de cursus.

Heeft u nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.