Sector Techniek

SAMEN NAAR EEN HOGER NIVEAU

Werk verandert
Zowel in Nederland als ook in de Europese Unie worden de ontwikkelingen in de sector techniek aangejaagd door de energietransitie. De energietransitie zal de komende jaren vanuit wet- en regelgeving en energie- en klimaatakkoorden nog verder aan belang groeien en biedt naast de meer traditionele technieken, enorme kansen voor bedrijven die vooroplopen in de transitie. Maar er is ook nu al werk genoeg. Goed opgeleid personeel is schaars, volop inzetbaar en van groot belang voor het leveren van kwalitatief werk voor opdrachtgevers. Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van automatisering, digitalisering en de energietransitie verandert het werk daarbij in een hoog tempo. Nieuwe technische kennis en andere vaardigheden worden gevraagd. Effectief samenwerken en communiceren om samen iets neer te zetten worden steeds meer onderdeel van het werk.

Sector Techniek

Opdrachtgevers en klanten worden mondiger en stellen hogere eisen. Voor werkgevers en werknemers is het van groot belang om gezamenlijk te zorgen voor een gezonde werkbelasting, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden om door te groeien naar nieuwe, toekomstige functies in de techniek. Om de horizon van het werk te verbreden door digitale kennis te vergroten of bijvoorbeeld meer leidinggevende vaardigheden aan te leren. 

Door subsidies nu financieel extra aantrekkelijk om te ontwikkelen

Vanaf februari 2022 kunnen we ruim 5.000 werknemers, ondernemers en werkzoekenden adviseren, coachen en trainen op kennis en vaardigheden. De overheid neemt het grootste deel van de investering voor haar rekening. Werkgevers betalen soms een bijdrage. Cursussen en trainingen zijn zelfs volledig kosteloos, omdat het samenwerkingsverband voor cofinanciering vanuit het bedrijfsleven en andere organisaties heeft gezorgd.

Partners

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.