0487-745003

Investeer in de ontwikkeling van je medewerkers

Waarom is ontwikkeling van je medewerkers belangrijk?

De arbeidsmarkt verandert. Beroepen verdwijnen en op andere plekken komen er juist bij. Mensen moeten zich blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven. Leren en ontwikkelen is belangrijk om als bedrijf wendbaar en concurrerend te blijven. De ontwikkeling van je medewerkers kan niet achterblijven. 

Uit onderzoek blijkt dat werknemers zich steeds minder betrokken voelen bij hun werk. Gemis aan betekenisvol werk en welzijn op de werkomgeving zijn hiervan de belangrijkste redenen. Het is nu dus meer dan ooit het juiste moment voor werkgevers om in gesprek te gaan met hun werknemers over hun talenten, ambities, drijfveren, leerdoelen en toekomstplannen.

Continu leren en ontwikkelen heeft een grote invloed op de duurzame inzetbaarheid en de betrokkenheid van je personeel. Dit zorgt voor positieve resultaten en voorkomt ziekteverzuim.

Vertrouwen, betekenisvol werken en persoonlijke ontwikkeling zijn de sleutel tot een waardevolle en langdurige samenwerking. Kortom: “Samen naar een hoger niveau!” Laat als werkgever zien dat jouw werknemers ertoe doen en ondersteun ze bij een Leven Lang Ontwikkelen!

Hoe wordt dit mogelijk gemaakt?

Een samenwerking tussen Ondernemend Maas en Waal (OMW), Ondernemersvereniging Druten (OVD), CNV en Van Kraaij Educatie heeft de subsidie “NL Leert Door met inzet van Sectoraal Maatwerk” binnengehaald. Met deze subsidie kunnen 5.000 werknemers, werkzoekenden en zzp’ers hun positie op de arbeidsmarkt versterken met een veelzijdig aanbod aan ontwikkelactiviteiten. 

Hoewel iedereen aan de activiteiten kan deelnemen, heeft het samenwerkingsverband extra aandacht voor de sectoren horeca, retail, techniek en de agrarische sector.

Binnen het samenwerkingsverband wordt intensief samengewerkt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties. Samen creëren zij een waardevol ontwikkel- en scholingsaanbod, dat inspeelt op de vraag binnen de verschillende sectoren en ondernemingen, maar bovenal op de ontwikkeling van mensen.

Ontwikkeling medewerkers
NL Leert Door

Jouw stappenplan om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers

1. Oriënteren op de ontwikkelmogelijkheden

Vraag voor je medewerkers een brochure aan of stuur ze de link naar onze website.

2. Ga in gesprek met medewerkers

Laat je medewerkers zelf kiezen welke ontwikkelactiviteiten het beste bij ze passen. Bespreek met je werknemers de huidige situatie van het bedrijf en de situatie van de werknemer. Samen kun je bespreken welk coachings- of scholingstraject het beste past bij jullie behoefte.  

3. Inschrijven

Medewerkers kunnen zichzelf inschrijven via de betreffende cursuspagina en u als contactpersoon invullen. Indien je zelf over alle gegevens beschikt kun je je medewerkers ook zelf aanmelden via de website.

Vraag de brochure aan!

Bekijk het hele aanbod NL Leert Door

Veelgestelde vragen NL Leert Door

Iedere burger tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor subsidie.

Alle deelnemers mogen gratis deelnemen aan deze activiteiten. Voor sommige diensten is echter wel cofinanciering vereist. Dit staat dan duidelijk aangegeven bij de betreffende dienst. 

Gratis deelname:

  • E-learnings
  • Seminars/webinars
  • Cursussen

Cofinanciering vereist:

  • Coaching
  • Loopbaancoaching

Het ministerie van SZW heeft extra financiële middelen ter beschikking gesteld.

Wij hebben pas in mei 2022 bericht gekregen dat er extra financiële middelen beschikbaar zijn. Deze kunnen wij niet met terugwerkende kracht toepassen.

Elke medewerker mag ontwikkelactiviteiten tot een maximale waarde van €2000 volgen en daarnaast zijn er nog enkele uitzonderingen:

  • Je mag maar één coachingstraject of loopbaanadvies volgen.  
  • Je mag in totaal maximaal 3 scholingen volgen uit de categorieën cursussen, e-learnings, webinars/seminars.  

Je kunt verschillende combinaties maken. Bijvoorbeeld:

De innovatieve techniek - Zonnepanelen op het dakToegestaan: Basiscursus Excel (t.w.v. €695) + Cursus Microsoft 365 (t.w.v. €695) + Basiscursus Word e-learning (t.w.v. €150) 
Dit zijn drie cursussen met een lagere waarde dan €2000.

De innovatieve techniek - Zonnepanelen op het dakToegestaan: Effectief communiceren in je werk coaching 10 uur (t.w.v. €1295) + Basiscursus Excel e-learning (t.w.v. €150)
De waarde van de ontwikkelactiviteiten zijn lager dan €2000.

Kruis Symbool Rood Pictogram Stockvectorkunst en meer beelden van Abstract - iStockNiet toegestaan: Effectief communiceren in je werk coaching 10 uur (t.w.v. €1295) + Timemanagement (t.w.v. €950) + Leiderschapstraining e-learning (t.w.v. €150)
De waarde van de ontwikkelactiviteiten is hoger dan €2000. 

Kruis Symbool Rood Pictogram Stockvectorkunst en meer beelden van Abstract - iStockNiet toegestaan: 
Loopbaanadvies (t.w.v. 855) + Effectief communiceren in je werk coaching 5 uur (t.w.v. €695)
De waarde van deze trajecten is welliswaar lager dan €2000, maar het is niet toegestaan om meerdere coachingstrajecten of loopbaanadvies te volgen. 

Ja, je ontvangt van ons altijd een certificaat van deelname. Dit certificaat ontvang je pas nadat je de prestatieverklaring hebt ondertekend.

Na afloop van een traject, dien je een prestatieverklaring in te vullen en digitaal te ondertekenen. Dit is een vereiste van deze subsidieregeling. In deze verklaring geef je aan dat je de dienst hebt gevolgd en hebt afgerond.

Staat het antwoord van jouw vraag niet op deze website? Stuur dan een e-mail naar info@vankraaijeducatie.nl. Je ontvangt van ons binnen 2 werkdagen een reactie.

Heb je je al ingeschreven voor cursussen die starten vanaf 1 juni? Dan hoef je niets te doen. Je zult géén factuur meer ontvangen.

NL Leert Door wordt mogelijk gemaakt door..

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag
bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.