Loopbaanadvies

SAMEN NAAR EEN HOGER NIVEAU

Loopbaanadvies kan je helpen erachter te komen wat je leuk vindt en waar jouw sterke punten liggen. Een loopbaanadviseur schetst een reëel beeld van de huidige arbeidsmarkt en het toekomstperspectief. Is het nodig om je bij te scholen? Liggen er voor jou kansen in een bepaalde sector? Of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaanadviseur je bij gaat helpen.

Door subsidies nu financieel extra aantrekkelijk om te ontwikkelen

Vanaf februari 2022 kunnen we ruim 5.000 werknemers, ondernemers en werkzoekenden adviseren, coachen en trainen op kennis en vaardigheden. De overheid neemt het grootste deel van de investering voor haar rekening. Werkgevers betalen soms een bijdrage. Sommige cursussen en trainingen zijn zelfs volledig kosteloos, omdat het Van Kraaij Educatie voor de cofinanciering zorgt.

Veelgestelde vragen loopbaanadvies

Inschrijven kan vanaf 10 januari 2022. 

Je meldt je aan via de website van Van Kraaij Educatie en de loopbaanadviseur neemt vervolgens contact met je op. 

Het loopbaanadviestraject start met een arbeidsmarktscan. Dit is een scan die vraagt naar jouw kennis, vaardigheden, competenties, talenten, drijfveren en leervermogen. De scan laat vervolgens zien welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt met beroepen/werk en werkomgeving die bij jou past. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt. 

Daarna ga je in totaal vier uur samen in gesprek met je loopbaanadviseur over onder andere de volgende onderwerpen: 

  • Situatieschets, arbeidsmarkt- of ondernemersscan en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven van de deelnemer 
  • Persoonsprofiel van de deelnemer: competenties, kwaliteiten, vaardigheden en eisen die de deelnemer stelt aan arbeidsuren, reistijd, locatie en dergelijke 
  • Toekomstoriëntatie 
  • De loopbaanadviseur gaat je adviseren over financiële en persoonlijke consequenties en zicht geven op instanties of websites waar kennis over deze zaken te vinden zijn. 

Uit het loopbaanadviestraject volgt een persoonlijk ontwikkelplan. In het ontwikkelplan staan de acties beschreven die je op korte of lange termijn kan inzetten om te werken aan je wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid. Tevens wordt in het ontwikkelplan beschreven waar je terecht kan om (financiële) ondersteuning te krijgen bij de uitvoering van je ontwikkelplan.  

Loopbaanadvies kan online of fysiek.

Online loopbaanadvies wordt gegeven via Microsoft Teams of Zoom. Fysieke loopbaancoaching vindt plaats in de Bogerd in Druten of bij de loopbaancoach op locatie.

Bij de inschrijving kan je kiezen voor online of fysiek. 

Je ontvangt van ons altijd een certificaat van deelname. Dit certificaat ontvang je pas nadat je de prestatieverklaring hebt ondertekend.

Ja, je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per e-mail. Heb je deze e-mail niet ontvangen? Controleer ook altijd je spambox of map met ongewenste e-mail. Heb je hem echt niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@vankraaijeducatie.nl.

Staat het antwoord van jouw vraag niet op deze website? Stuur dan een e-mail naar info@vankraaijeducatie.nl. Je ontvangt van ons binnen 2 werkdagen een reactie.

Ik heb me ingeschreven voor loopbaanadvies via NL Leert Door. Hoe nu verder?

1. Bevestiging inschrijving

Na het inschrijven via onze website ontvang je per mail een bevestiging.

2. Coach neemt contact met je op

Na jouw inschrijving zal de coach binnen vijf werkdagen contact met je opnemen voor het plannen van de loopbaancoaching. Dit gaat in overleg.

(Indien online)

Je ontvangt thuis een brochure en wat lekkers voor tijdens de coaching.

3. Jouw loopcoaching gaat starten

Tijdens de coaching heb je alleen contact met je coach. Je hebt korte lijntjes met de hem/haar. Je start met een arbeidsmarktscan. Het einddoel is een persoonlijk ontwikkelingsplan waarmee je zelf uit de voeten kunt. Let op: aanwezigheid en actieve deelname is vereist. Anders wordt de coaching niet vergoed.

4. Prestatieverklaring tekenen

Na het volgen van de coaching ontvang je de prestatieverklaring. In de prestatieverklaring verklaar je dat je de coaching succesvol hebt afgerond.

5. Certificaat

Ben je aanwezig geweest en heb je de prestatieverklaring ingevuld? Dan ontvang je je certificaat voor het volgen van de coaching en sturen we je de evaluatie toe.

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.