0487-745003

Ton Kooijmans

Docent

Ik ben Ton Kooijmans een selfmade ondernemer met ruim 35 jaar ervaring in productontwikkeling.

Na het afronden van destijds de Academie Industriële Vormgeving Eindhoven, werkte ik enkele jaren voor de Nederlandse Spoorwegen waar ik leiding gaf aan het designteam van de dubbeldekkertrein. Daarnaast gaf ik parttime les op de Design Academy en de Technisch Universiteit Eindhoven. Mijn ambitieuze houding deed me besluiten een eigen ontwerpbureau te starten dat ik in 15 jaar tijd uitbouwde van eenmanszaak tot een ontwerpstudio met 17 medewerkers. Allemaal ex-studenten!

Na aanvankelijk louter in opdracht te werken schakelde ik langzaam over naar de ontwikkeling van eigen producten. Van Nederlands meest succesvolle fietsparkeervoorziening Tulip, fietsoverkappingen en kluizen bij alle NS stations tot geautomatiseerde parkeerunits en web-based fietsdeelsystemen.

Met mijn nieuwe bedrijf STREET-STUFF! ontwikkelen en leveren we gecertificeerde duurzame en volledig circulaire fietsparkeersystemen. Wederom een startup met jonge medewerkers en ex-studenten. Ik begeleid nog steeds afstudeerders op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Daar leer ik van, dat geeft me energie en het zorgt ervoor dat ik bij de tijd blijf!

De ouderen hebben de ervaring maar de jeugd heeft de toekomst.

In mijn trainingen neem ik jullie mee in de rollercoaster van het ondernemerschap. Van het besluit te gaan rijden, de spanning voor vertrek, over de pieken en dalen en alles wat daarbij komt kijken.

Mijn trainingen zijn interactief en daardoor heel erg afgestemd en beïnvloed door de deelnemersgroep. Ik ga jullie niet lastigvallen met uitgebreide theorie maar ik zet jullie aan het ‘denken en doen’.

We gaan samen op zoek naar jouw talenten zodat je die optimaal in kunt zetten voor je werkgever of als zelfstandig ondernemer.Terug naar teamoverzicht