NL Leert Door

In het voorjaar van 2021 was het dankzij de regeling “NL Leert Door” tijdelijk mogelijk om kosteloos een cursus bij Van Kraaij Educatie te volgen. De eerste ronde van NL Leert Door was een groot succes.

NL Leert Door

Alle cursussen zitten vol! Je kunt jezelf op een interesselijst zetten via de knop hieronder!
Momenteel hebben we de laatste plaatsen over voor de trainingen Excel, Microsoft Office 365 en Nederlandse spelling en grammatica.
Wij zijn in afwachting van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over een mogelijk vervolg. Heel graag houden wij jou op de hoogte van alle (subsidie)mogelijkheden. Laat je gegevens achter op het interesseformulier en wij sturen je een e-mail zodra er meer bekend is.

Mocht je nog vragen hebben over de eerste ronde van NL Leert Door, kijk dan bij de veelgestelde vragen.
 
 
Informatie
Al ruim 10 jaar verzorgt Van Kraaij Educatie cursussen, trainingen en bijlessen. Het is onze missie om mensen naar een hoger niveau te brengen. Ook in deze bijzondere tijden. Juist nu is het belangrijk om te investeren in je eigen ontwikkeling. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar, in je huidige baan, of elders.
Vanaf januari 2021 is het dankzij de regeling “NL leert door” tijdelijk mogelijk om kosteloos een cursus bij Van Kraaij Educatie te volgen. Je kunt kiezen uit maar liefst 41 cursussen. Een ideale mogelijkheid om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten.
Het complete aanbod is te vinden op onze website en in onze brochure. Vanaf maandag 21 december kun je jezelf via de website aanmelden voor één of meerdere cursussen uit het aanbod.

Heb je een vraag? Dan staan we je natuurlijk graag te woord. Alvorens ons te bellen vragen wij je wel om eerst te kijken naar de "meest gestelde vragen" onderaan deze pagina. Via onze website kun je een telefonische afspraak plannen met één van onze medewerkers.

Algemeen
Voor jouw toekomst is het belangrijk dat je je kennis en vaardigheden blijft ontwikkelen.
klik en lees verder
Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar, in je huidige baan, of elders. Vanaf januari 2021 is het dankzij de regeling “NL leert door” tijdelijk mogelijk om kosteloos een cursus bij Van Kraaij Educatie te volgen. Je kunt kiezen uit maar liefst 41 cursussen. Een ideale mogelijkheid om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden die jou binnen je huidige werk of organisatie meer mogelijkheden geven. Of je ontwikkelt en vergroot je mogelijkheden bij een ander bedrijf of organisatie. De cursus die je doet kan ook een eerste stap zijn naar een ander beroep of andere loopbaan met betere kansen.

Vanaf 1 december staat het complete aanbod op onze website en vanaf 21 december kun je jezelf via de website aanmelden voor één of meerdere cursussen uit het aanbod.

Arbeidsmarktrelevantie
Onze cursussen die vallen onder “NL leert door” zijn bedoeld om jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten.
klik en lees verder
Een hobbycursus Italiaans of fotobewerking valt bijvoorbeeld niet onder het aanbod.
Persoonlijke ondersteuning en begeleiding
Gedurende het hele traject zijn alle docenten bereikbaar voor de cursisten.
klik en lees verder
Het verschilt per docent hoe er contact kan worden gelegd. Sommige docenten zullen dit via Van Kraaij Educatie laten verlopen en andere docenten zullen na inschrijving hun e-mailadres of telefoonnummer verstrekken aan jou als deelnemer.
Certificaat van deelname
Elke cursus wordt afgerond met een certificaat van deelname.
klik en lees verder
Zo kun je altijd aan je huidige of toekomstige werkgever of opdrachtgever aantonen dat je hebt deelgenomen aan een cursus. Je ontvangt pas een certificaat als je naar het oordeel van de docent actief hebt deelgenomen aan de onderdelen van de cursus.
Een telefonische afspraak plannen met een studieadviseur
Heb je vragen over ons scholingsaanbod? Of wil je gewoon even sparren over de mogelijkheden?
klik en lees verder
We staan je graag te woord! Via deze link kun je eenvoudig een telefonische afspraak maken van 15 minuten met één van onze medewerkers. Natuurlijk mag je ons ook direct bellen, maar mogelijk kunnen we je dan niet direct te woord staan.
Fysieke cursussen of online cursussen?
Alle cursussen kennen 6 startmomenten (maandelijks van januari t/m juni 2021).
klik en lees verder
Elke cursus wordt 2 of 3 keer online gegeven via Microsoft Teams en 3 of 4 keer fysiek op onze locatie. Vanaf 21 december kun je bij het inschrijven kiezen voor online of fysiek. Van Kraaij Educatie is gevestigd in Druten, in het Land van Maas en Waal. Onze leslokalen bevinden zich in D’n Bogerd. Bij fysieke cursussen houden we ons uiteraard aan de coronarichtlijnen van het RIVM. Aanvullend op die richtlijnen hanteren we het speciaal ontwikkelde protocol “Verantwoord naar een opleiding”. Je vindt deze richtlijnen op www.vankraaijeducatie.nl/covid-19. Bij online cursussen ontvangen deelnemers vooraf een instructievideo en een handleiding voor het gebruik van Microsoft Teams. We behouden ons het recht voor om een cursus altijd online te laten plaatsvinden. Indien de coronamaatregelen het onverhoopt niet toelaten om een cursus fysiek te laten plaatsvinden, zal de cursus alsnog online worden verzorgd via Microsoft Teams. Zodoende gaan cursussen dus altijd door.

Planning
Vanaf 21 december kun je jezelf via de website van Van Kraaij Educatie inschrijven voor één of meerdere cursussen uit het aanbod.
klik en lees verder
Bij de meeste cursussen kun je ook direct specifieke lesmomenten in 2021 selecteren en je daarvoor inschrijven. Het kan ook voorkomen dat voor een cursus op 21 december de lesplanning nog niet bekend is. Je kunt je dan al wel inschrijven voor die cursus, maar je ontvangt pas later de lesplanning. Je kunt dan je startmoment kiezen.
Groepsgrootte
De meeste cursussen kennen van januari t/m juni 2021 een maandelijks startmoment.
klik en lees verder
Een cursus start zodra minimaal 6 deelnemers zich hebben ingeschreven. Bij de meeste cursussen geldt bovendien een maximale groepsgrootte van 10 personen. Indien er te weinig inschrijvingen zijn, schuiven de mensen die zich al hebben ingeschreven door naar het volgende startmoment (de volgende maand). Het minimumaantal deelnemers geldt niet voor de maand juni 2021. Indien er in juni 2021 nog steeds minder dan 6 inschrijvingen zijn, gaat de cursus in die maand toch door.
Online en fysiek lesmateriaal
Per cursus wordt aangegeven van welk lesmateriaal gebruik wordt gemaakt.
klik en lees verder
Bij vrijwel alle cursussen krijg je toegang tot online lesmateriaal. Sommige cursussen maken gebruik van een fysiek cursusboek. Al het lesmateriaal wordt door Van Kraaij Educatie kosteloos verstrekt.
Legitimatiebewijs
Om voor deze gratis cursus in aanmerking te komen, hebben wij een kopie van de voor- en achterkant van je legitimatiebewijs nodig.
klik en lees verder
Ook je BSN zullen wij moeten opslaan. Hierbij houden wij ons uiteraard strikt aan de privacyrichtlijnen.
Toestemmingsverklaring verwerking persoonsgegevens
Voordat je kunt deelnemen aan een cursus, vragen wij je toestemming om je BSN op te slaan en te verstrekken aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
klik en lees verder
Bij het online inschrijven onderteken je hiervoor een toestemmingsverklaring. Ook dien je bij inschrijving toestemming te geven dat een onafhankelijk onderzoeksbureau je kan benaderen voor een evaluatie.
Annuleren
Lukt het je toch niet om deel te nemen aan één of meerdere cursusbijeenkomsten?
klik en lees verder
Geef het dan zo snel mogelijk aan ons door. We hanteren normaliter een annuleringstermijn van één week voor aanvang van de les. Hoe eerder je je afmeldt, hoe groter de kans dat iemand anders in jouw plaats kan deelnemen. Natuurlijk begrijpen we dat je door ziekte of quarantaine soms pas op het laatste moment kunt afzeggen. We verplaatsen je dan naar de eerstvolgende groep met een vrije plaats. Bijvoorbeeld: je hebt je ingeschreven voor een cursus in maart 2021, maar je moet afzeggen wegens ziekte. We kijken dan of er nog plek is in april en zo niet in mei of juni. Zijn de lesmaterialen al wel naar jou gestuurd en doe je niet mee aan de cursus? Dan verzoeken we je om de materialen op eigen kosten retour te sturen naar ons adres. Wordt dit niet gedaan? Dan brengen wij de kosten volledig in rekening.

Veelgestelde vragen

1Is het echt gratis en aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
Ja, de cursussen via "NL leert door" zijn gratis, mits je aan de volgende voorwaarden voldoet:
Je bent 18 jaar of ouder en jonger dan de pensioengerechtigde leeftijd. Je bent in het bezit van een geldig legitimatiebewijs en een BSN nummer.

Wel hebben wij een kopie van je (geldige) legitimatiebewijs nodig. Wij moeten namelijk aan de overheid verantwoorden wie er via "NL leert door" een cursus bij ons heeft gevolgd. Dit is mogelijk op de inschrijfpagina die vanaf 21 december 2020 beschikbaar is.

BELANGRIJK! De cursus is alleen gratis wanneer je de cursus volledig afrondt. Wij gaan er dus vanuit dat wanneer je je inschrijft, je ook daadwerkelijk deelneemt.
2Hoe kan ik mij inschrijven, kan ik een plek reserveren?
Vanaf 21 december kan dit via de knop "inschrijven". We kunnen je helaas niet op een lijstje zetten om een plek te reserveren. Iedereen heeft bij ons vanaf 21 december een gelijke kans om zichzelf in te schrijven.
3Moet ik het cursusgeld voorschieten?
Nee, jij hoeft niets te betalen. Wij regelen dit zelf met de overheid.
Wel hebben wij een kopie van je (geldige) legitimatiebewijs nodig. Wij moeten namelijk aan de overheid verantwoorden wie er via "NL leert door" een cursus bij ons heeft gevolgd.
4Kan ik mij voor meerdere cursussen inschrijven?
Je kunt je voor maximaal 5 cursussen inschrijven zodat zoveel mogelijk verschillende mensen een kans hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

BELANGRIJK! De cursus is alleen gratis wanneer je de cursus volledig afrondt. Wij gaan er dus vanuit dat wanneer je je inschrijft, je ook daadwerkelijk deelneemt.
5Kan ik de cursus geheel online volgen?
Elke cursus heeft 6 startmomenten vanaf januari t/m juni 2021. Elk startmoment is een groep. Op het inschrijfformulier en de lesplanning die vanaf maandag 21 december beschikbaar zijn op onze website, staat precies vermeld welke groepen fysiek en online plaatsvinden.

Op het inschrijfformulier kun je jezelf voor een van deze groepen inschrijven.
6Waar kan ik het lesschema bekijken?
Het lesschema kun je bekijken op onze inschrijfpagina. Wanneer je een groep aanklikt komt het lesschema rechts in beeld.

Daarnaast zal het lesschema uiterlijk een week voordat de cursus begint per e-mail worden toegestuurd.
7Ik moet bij jullie persoonsgegevens aanleveren. Mag dit en zijn jullie wel betrouwbaar?
Om te kunnen deelnemen aan een van onze “gratis” trainingen hebben wij een aantal gegevens van je nodig, zoals een kopie van jouw legitimatiebewijs.

Wanneer je deze gegevens liever niet wil aanleveren, is het helaas niet mogelijk om deel te nemen. Wij moeten namelijk deze gegevens verzamelen en bij het “Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid” verantwoorden. Dit is een van de eisen die ons zijn opgelegd.

Zoals je kan lezen op onze website zijn wij aangesloten bij het “NRTO”. Dit is de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.
Om hierbij aangesloten te zijn moeten wij o.a. aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Gelukkig doen wij dat en mogen wij dit keurmerk dragen. Op de ledenpagina bij het NRTO kun je ons bedrijf opzoeken en dit verifiëren.

KLIK HIER OM NAAR DE WEBSITE VAN HET NRTO TE GAAN
8Wanneer krijg ik een mail met verdere informatie?
Je krijgt direct na inschrijving een bevestigingsmail. Voordat de cursus start ontvang je verdere informatie. Het kan zijn dat onze e-mails in jullie SPAM boxen/ongewenste -mailmap terecht komen. Check deze dus ook goed!
9Wanneer krijg ik een bewijs van deelname/certificaat?
Wanneer je de cursus volledig hebt afgerond en je hebt een goede inzet getoond, verstrekken wij een bewijs van deelname/certificaat.

Dit wordt digitaal naar je verstuurd. Controleer daarom ook je ongewenste mailbox.

Heb even geduld, want het kan een aantal weken duren voordat je jouw certificaat hebt ontvangen.
1Sluit de taalcursus aan op mijn niveau?
Bij elke taalcursus staat vermeld op welk ERK-niveau* de cursus wordt verzorgd. Via DEZE LINK kom je bij een document waarbij deze niveaus zijn uitgeschreven. Aan de hand van deze beschrijvingen kun je zelf bepalen of de cursus aansluit op jouw niveau.

De cursus wordt niet op een ander niveau aangeboden.

*Europees Referentie Kader
2Waarom kon ik mij bij andere aanbieders wel vanaf 1 december inschrijven?
Bij ons kun je je pas inschrijven vanaf 21 december. Aanbieders mogen zelf bepalen vanaf wanneer de inschrijving geopend wordt. We kunnen niet zeggen hoe laat dit precies zal zijn dus hou onze website vanaf deze datum in de gaten.
3De cursus waarin ik interesse heb zit vol! Wat nu?
Er bestaat een geringe kans dat er voor de cursus waarin je interesse hebt nieuwe plekken vrijkomen. Dit kan gebeuren in de situatie waarin deelnemers annuleren of een andere cursus niet doorgaat doordat er onvoldoende inschrijvingen zijn.

KLIK HIER voor meer informatie en je aan te melden op de wachtlijst.

LET OP! De wachtlijst geeft geen garantie dat je daadwerkelijk kan deelnemen aan een cursus.
4Ik heb interesse in een cursus, maar weet niet of ik ga deelnemen. Wat nu?
De cursus is alleen gratis wanneer je de cursus volledig afrondt. Wij gaan er dus vanuit dat wanneer je je inschrijft, je ook daadwerkelijk deelneemt.

Als je twijfelt is het dus niet verstandig om je al in te schrijven voor een cursus.
5Ik heb mijn cursusmateriaal binnen maar ik kan toch niet deelnemen, wat nu?
Als je je cursusmateriaal binnen hebt gekregen maar je kunt of wil toch niet deelnemen aan de cursus, verzoeken wij je om het pakket op eigen kosten retour te sturen naar:

Van Kraaij Educatie
Van Heemstraweg 53
6651KH Druten

Stuur je het pakket niet retour en doe je ook niet mee aan de cursus? Dan moeten wij helaas de volledige kosten bij je in rekening brengen. Wij hopen op uw begrip.
6Ik heb geen bevestigingsmail gehad, sta ik nu niet ingeschreven?
Wanneer je je hebt ingeschreven en je juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je direct een bevestiging per mail. Heb je die niet gehad? Dan sta je niet ingeschreven. Inschrijven via een tablet of mobiele telefoon werkt niet vlekkeloos. Wij raden je aan om je in te schrijven via een computer, dan lukt inschrijven wel en zul je zien dat je direct een bevestigingsmail krijgt. Het kan zijn dat onze e-mails in jullie SPAM boxen/ongewenste -mailmap terecht komen. Check deze dus ook goed!
7Kan ik mij inschrijven via mobiele telefoon of tablet?
Dit gaat vaak niet goed. Je kunt hierbij niet goed een kopie ID uploaden of de inschrijfbutton werkt niet goed. Wij adviseren je om je in te schrijven via een computer of laptop.
Top
Van Kraaij Educatie