0487-745003

Taalcursussen

SAMEN NAAR EEN HOGER NIVEAU

Niet kunnen meepraten over bepaalde onderwerpen, omdat je het gesprek niet kunt bijhouden? Of kun je niet alles op papier zetten, omdat je de grammatica niet goed beheerst? Ongemakkelijke situaties kunnen zich voordoen als je iets niet goed begrijpt in een voor jou vreemde taal.

Onze taalcursussen zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden om een vreemde taal te leren of zich op hun vakantieadres beter verstaanbaar willen maken. Het is ontzettend handig om een taal te leren en het is ook gewoon leuk om met een groep aan de slag te gaan met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Bovendien investeer je met een taalcursus in jezelf, in je eigen toekomst. En daar helpen wij jou graag een handje bij!

Als je de taal spreekt, kun je gemakkelijker contact leggen en zul je steviger in je schoenen staan. Na het volgen van een taalcursus heb je ook het nodige geleerd over de cultuur van het betreffende land.

De cursussen worden verzorgd in groepen van maximaal 10 personen en vinden over het algemeen in de avonduren plaats. Volg je een cursus liever één-op-één? Dan bieden wij ook privé cursussen aan.

Let op: in het najaar van 2022 bieden we geen groepscursussen aan.

Wat kan wel?

  • We bieden in het najaar van 2022 gratis zakelijke taalcursussen aan via de regeling NL Leert Door. Bekijk ze hier. 
  • Het is mogelijk om 1-op-1 cursus te volgen met een docent. Neem daarvoor contact met ons op via info@vankraaijeducatie.nl of door te bellen naar 0487-745003. 

 

"Er hangt een goede sfeer en we hebben een kundige docent die de lessen met veel afwisseling verzorgt”
Mevrouw Steenbruggen
Volgt cursus Spaans

Aanbod

Staat jouw taal er niet tussen? Neem dan gerust met ons contact op en dan kijken wij wat we voor jou kunnen betekenen!

Veelgestelde vragen

Dit is geen probleem en je kunt je alsnog inschrijven voor de cursus. Neem contact met ons op over welke dag je niet beschikbaar bent en dan zal de docent ervoor zorgen dat je de stof van die les digitaal toegestuurd krijgt. Hierdoor kun je zelf thuis de stof doornemen en zal de docent de volgende les met je hierop terugkomen. De prijs van de cursus zal hetzelfde blijven.

Neem contact met ons op en dan zullen wij de afmelding doorgeven aan de docent. Je mag je natuurlijk ook direct bij de docent zelf afmelden. De docent zal de stof van de les digitaal naar je toesturen, zodat je thuis toch de stof kan doornemen. De volgende les zal de docent hier met je op terugkomen. De prijs van de cursus zal hetzelfde blijven.

Wat fijn dat je wilt doorstromen! Vul het inschrijfformulier op onze website in en kies de opvolgende cursus aan. Uiteraard mag je bij de docente aangeven dat je wil doorstromen, maar het invullen van het inschrijfformulier is deze situatie ook een vereiste.

De factuur zullen wij bij definitief doorgaan van de cursus je digitaal toesturen. Dit zal ongeveer een week voor de start van de cursus bekend worden gemaakt. In deze e-mail staat een link naar iDEAL vermeld. Zo kunt u de factuur gemakkelijk en snel via iDEAL betalen.

Bij een privécursus verzorgt Van Kraaij Educatie altijd het cursusmateriaal voor de cursist. Bij een groepscursus is dit niet het geval. Op onze website kun je bij de vernoemde groepscursussen zien of er cursusmateriaal van toepassing is. Daarbij staat vermeldt of je dit zelf moet aanschaffen of dat wij dit voor je doen. Wacht nog met de aanschaffing van het lesmateriaal tot je zeker weet dat de cursus gaat starten. Mocht je de boeken tijdens de eerste les nog niet in huis hebben is dat geen probleem. De docent zal hier rekening mee houden. Wanneer op onze website staat vermeld dat er een “reader” wordt gebruikt, dan zal Van Kraaij Educatie hier voor zorgen en hoef je zelf niets aan te schaffen.

Met een groepscursus bepaalt Van Kraaij Educatie de lestijden. Bij een privécursus heeft de cursist de luxe om dit zelf in overleg met de docent te bepalen. Komt het vernoemde lesmoment op het rooster niet uit? Dan raden wij je aan om naar de informatieavond te komen om dit met ons te bespreken. Op deze avond kunnen we samen met de docent en andere cursisten kijken of er een wijziging in het rooster kan plaatsvinden.

Bij de gevorderden cursus ga je op een hoger niveau verder met de stof die in de basiscursus is behandeld. De stof zal breder worden ingezet en worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van gesprekken en moeilijkere grammatica. Hier gaat meer voorbereiding voor de docent mee gepaard wat leidt tot een hogere prijs.

In principe gaat een cursus altijd door. Ook is er maar één deelnemer! Echter kan de prijs van de cursus hierdoor wel veranderen, wij nemen in deze situatie uiteraard contact met je op om te overleggen. Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat door bepaalde omstandigheden een cursus niet doorgaat. Daarom sturen wij ongeveer een week van tevoren altijd een bericht of de cursus wel of niet doorgaat. Gewoon voor de zekerheid. Heb je van ons geen bericht ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

Per kalenderjaar hebben wij altijd twee cursusreeksen met groepscursussen: het voor- en najaar. De cursussen in het voorjaar starten rond februari en eindigen voor de zomervakantie. De cursussen in het najaar starten rond september en eindigen voor de kerstvakantie. Het rooster staat op onze website vermeldt. Staat het rooster het volgende voor- of najaar er nog niet op, dan zijn wij vast druk bezig om deze te plannen. Wij proberen de vervolgcursussen op hetzelfde lesmoment te plannen als de voorgaande cursus. Dit lukt helaas niet altijd, maar we doen ons best.

Onze groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers. Dit doen wij om de kwaliteit van de cursus te waarborgen en iedere cursist voldoende individuele aanspreekbaarheid te geven.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in een groeps- of privécursus. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen wat jouw wensen en lesdoelen zijn. Op basis van dit gesprek sturen we een offerte naar je op.

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.