Blog #013: Wiskunde formules

19 mei 2022 \ Studiebegeleiding \ door Nina Shi

Wiskunde formules “Wiskunde formules” de dertiende blog en dit keer van Nina Shi, onze stagiaire Marketing. In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied. Drie Tips voor betere Wiskunde prestaties Word je soms helemaal gek van de wiskunde formules en sommen? En wil je het liefst wiskunde laten vallen? Helaas is het een.. Meer lezen

Wiskunde formules

Wiskunde formules” de dertiende blog en dit keer van Nina Shi, onze stagiaire Marketing. In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied.

Drie Tips voor betere Wiskunde prestaties

Word je soms helemaal gek van de wiskunde formules en sommen? En wil je het liefst wiskunde laten vallen? Helaas is het een kernvak en kunnen we er niet omheen, maar met deze drie tips hopen we toch dat jij jouw wiskunde prestaties kan verbeteren en zo toch plezier eruit kan halen!

Tip 1: Maak aantekeningen

Maak tijdens de les aantekeningen van de problemen en wiskunde formules en sommen waar je moeite mee hebt. Schrijf het onder elkaar en geef per probleem of vakterm aan hoe je het opgelost. De manier van schrijven is hier de sleutel tot succes. Kopieer niet uit je lesboek, maar schrijf het op je eigen manier. Op deze manier test je of je de stof daadwerkelijk begrijpt en zal het eenvoudiger te begrijpen zijn tijdens het nalezen na een paar maanden.

Wist je dat wiskunde het meest aangevraagde bijlesvak is in Nederland?

Tip 2: Online video’s  

Online platformen, zoals Youtube, is een fijne plek om op je eigen tempo de stof te herhalen of te leren. Er zijn verschillende video’s van wiskundeleraren die moeilijke formules, sommen en problemen uitleggen. Het voordeel hier is dat je de video kan pauzeren en hervatten. Zo leer je op je eigen tempo.

Tip 3: Oefen in je dagelijks leven

De formules die we leren zijn niet alleen toepasbaar bij het vak wiskunde, maar ook op ons dagelijks leven. Betrek wiskunde formules en sommen op je dagelijks leven; ga je een T-shirt kopen met 45% korting? Of heb je ingrediënten nodig voor 8 personen maar staat er op het recept alleen uitleg voor 6 personen? Bereken voor jezelf wat de antwoorden zijn en pas het in de praktijk toe.

Nu je op de hoogte bent van de tips ben jij helemaal klaar om jouw wiskunde prestaties te verbeteren!

Benieuwd hoe we jou nog verder kunnen helpen, bijvoorbeeld met wiskunde formules? Onze bijlesgevers helpen je graag verder. Bekijk onze bijlespagina en zie wat we voor jou kunnen betekenen!

Bekijk de wiskunde bijlespagina

Geschreven door

Nina Shi

Gerelateerde berichten
Gerelateerd aanbod
Deel dit bericht

Blijf op de hoogte