0487-745003

Blog #007: Hoe een belemmering een nieuwe kans wordt

9 maart 2022 \ Professionele Ontwikkeling \ door Mirian van Leeuwen

Hoe een belemmering een nieuwe kans wordt “Hoe een belemmering een nieuwe kans wordt!”, de zevende blog en dit keer van Mirian van Leeuwen. In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied. De doorgewinterde kleuterjuf Een doorgewinterde kleuterjuf met liefde voor de kinderen die ze mag begeleiden en.. Meer lezen

Hoe een belemmering een nieuwe kans wordt

“Hoe een belemmering een nieuwe kans wordt!”, de zevende blog en dit keer van Mirian van Leeuwen. In deze rubriek schrijven onze docenten en medewerkers een blog over een onderwerp uit hun kennisgebied.

De doorgewinterde kleuterjuf

Een doorgewinterde kleuterjuf met liefde voor de kinderen die ze mag begeleiden en altijd bezig met “haar” klas. Kleuters een veilige leeromgeving bieden waarin zij zic

h kunnen ontwikkelen, daar doet ze het voor. Maar al die jaren in het kleuteronderwijs hebben hun tol geëist… ze heeft last van een constante piep in haar oren en haar knieën protesteren. Ze heeft nog een paar jaar te werken tot haar pensioen en ze houdt zo van haar werk.

Op zoek naar de oplossing

Samen gaan we op onderzoek.  In zo’n traject leg ik graag de focus op: waar ben je van nature goed in, wat doe je graag, ziet jouw omgeving nog andere kwaliteiten, waar liggen jouw interesses en hoe kun je dit combineren tot een baan die écht bij je past.

Naast de passie voor haar werk als kleuterjuf is er nog een andere passie, haar hond, een intelligente labradoodle. Hoe mooi zou het zijn om het werken met kinderen te combineren met het werken met haar hond.

De knoop doorhakken

Die wens komt uit. Met medewerking van haar werkgever volgt ze een opleiding om weerbaarheidstrainingen voor kinderen te kunnen geven waarmee ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten. Daarnaast heeft ze geleerd hoe ze de hond kan inzetten als co-coach bij deze weerbaarheidstrainingen.  Ze stopt noodgedwongen door Corona een tijd met fysiek onderwijs geven en haar knieklachten nemen significant af.  Dat maakt voor haar de stap gemakkelijker en uiteindelijk neemt ze afscheid van het onderwijs. Ze is nu aan het uitzoeken hoe ze haar nieuwe droombaan, weerbaarheidstrainingen voor meer zelfvertrouwen bij kinderen, vorm kan geven.

Soms hoef je alleen maar te luisteren (naar jezelf)

Wat in eerste instantie een belemmering lijkt te zijn (haar fysieke klachten) blijkt uiteindelijk de deur open te zetten voor een nieuwe kans.  Een kans die zij met beide handen heeft aangegrepen en waar ik van overtuigd ben dat deze succesvol gaat zijn.  Soms hoef je alleen maar te luisteren. Luisteren naar wat je lichaam je vertelt en wat jouw diepste wensen zijn. Luisteren en in actie komen.

Ik ben onwijs trots op deze oud-kleuterjuf en vond het een voorrecht om haar te mogen ondersteunen in haar keuzes en acties, want haar belemmering werd een nieuwe kans!

Mirian van Leeuwen geeft de volgende trainingen bij Van Kraaij Educatie:

Blog 7 - Hoe een belemmering een nieuwe kans wordt - Mirian van Leeuwen
Geschreven door

Mirian van Leeuwen

Gerelateerde berichten
Gerelateerd aanbod
Deel dit bericht

Blijf op de hoogte